AcasăNewsPregătirea motocicletei pentru sfârșitul sezonului 2022

Pregătirea motocicletei pentru sfârșitul sezonului 2022

Sursă foto: Pexels.com

Se apropie cel mai neplăcut moment al anului pentru motocicliști – iarna și sfârșitul sezonului moto. Și chiar dacă refuzați să vă pregătiți motocicleta pentru iernat, înainte de prima ninsoare, acest lucru nu schimbă faptul că pregătirea motocicletei pentru zilele reci de iarnă este o necesitate.

Desigur, puteți sări peste acest punct important și să vă cumpărați direct piese noi pentru motocicleta, cum ar fi baterii moto, pe care să le comandați acum și să le montați în primăvară. Cu toate acestea, vă sfătuim să aveți grija de motocicleta dvs. Dacă nu vreți să vă dezamăgiți în primăvară, iată câțiva pași esențiali ai pregătirii motocicletei de iernat.

Umpleți rezervorul și adăugați un stabilizator de combustibil

Este important să nu lăsați rezervorul motocicletei cu un nivel scăzut de combustibil în timpul iernii. Diferențele de temperatură duc la condens (umiditate), ceea ce contribuie la apariția coroziunii. Dacă rezervorul este din metal, acest lucru înseamnă apariția ruginei, iar la ce din plastic, garniturile pompei se pot usca..

Pentru a evita toate acestea, umpleți-vă rezervorul motocicletei cu benzină înainte de iernat. Puteți să folosiți ori combustibil cu octan ridicat, ori combustibil obișnuit cu stabilizator adăugat. Stabilizatorul de combustibil este recomandat pentru că benzină din rezervor să-și păstreze proprietățile și pentru a proteja instalația motocicletei..

Goliți carburatorul

Acest pas este important numai pentru cele dintre voi care au motociclete cu carburatoare. Pentru a preveni înfundarea acelor și a duzelor cu combustibil vechi, este necesar să goliți carburatorul. Puteți face acest lucru cu ușurință prin deșurubarea șurubului de scurgere. Închideți robinetul de la rezervor, iar apoi lăsați motorul pornit până rămâne fără benzină.

Schimbați uleiul și filtrul de ulei

Indiferent ce distanță ați parcurs în timpul sezonului, este foarte important să schimbați uleiul înainte de iarnă. Desigur, trebuie să luați în considerare ce fel de ulei folosiți, modelul motocicletei, dimensiunea filtrului de ulei, etc. Urmați recomandările producătorului. Un ulei cu vascozitate la rece scăzută va ajuta la pornirea mai ușoară la primăvară.

Vă recomandăm să umplați motocicleta cu un ulei nou, proaspăt, care oricum nu își pierde din proprietăți până în primăvară. Dacă decideți să schimbați întregul ulei, goliți-l pe cel vechi cât timp motorul este inca cald. La schimbarea uleiului este obligatoriu schimbarea și a filtrului de ulei.

Spălați motocicleta cu grijă

Vă recomandăm să nu așteptați până în ultimul moment, ci să alegeți un weekend de toamnă însorit și cald pentru a finaliza această sarcină. Luați un furtun, un burete și un detergent pentru a spăla bine întreaga suprafață a motocicletei. Îndepărtați murdăria, praful și insectele acumulate. Acest pas este important pentru a preveni coroziunea..

Va recomandam, în plus, să adăugați un strat de ceară pe vopsea. Va ajuta să ține la distanță umezeală. De asemenea, trebuie să spălați și să ungeți lanțul. Altfel este posibil să ruginească și veți avea nevoie de un kit nou la începutul noului sezon moto.

Scoateți bateria

Scoateți bateria din motocicletă urmând instrucțiunile furnizate de producător. Bateriile cu acid se descarcă în timp, iar neutilizarea pentru o lungă perioadă de timp va goli complet bateria. Sunt o serie de redresoare pe care le găsiți pe piață.

Dacă țineți motocicleta în garaj, nu este obligatoriu sa o mai demontați. Ultimele generații de redresoare au încorporate funcții de monitorizare și încărcare a acumulatorilor. În mod normal bateria trebuie dată jos de pe motocicleta, dar cu un încărcător „smart” puteți lasă bateria montată.

Închideți toba de eșapament și filtrul de aer

Închiderea tobei de eșapament și a filtrului de aer se face pentru a preveni pătrunderea murdăriei, insectelor etc. Pentru a evita umezeala ce ar putea coroda valvele și pereții cilindrilor, puteți prinde o pungă de plastic sau o cârpă pe gura tobei de eșapament și pe airboxul filtrului de aer. Puteți folosi și spumă dacă aveți. În orice caz, asigurați-vă că le îndepărtați înainte de a porni bicicleta în primăvară.

Acoperire și iernare

Ultimul pas, dar foarte important, este alegerea unui loc unde motocicletă va rămâne peste iarnă. Dacă nu aveți un garaj, puteți cumpăra o husă impermeabilă, cu material mai gros și durabil. De asemenea, motocicleta este acoperită pentru a preveni rugina de la acumularea de umezeală.

Ne vedem în primăvară!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger