AcasăNewsPrefectul Ion Gontea si primarul Brasovului, George Scripcaru, cercetati de DNA pentru...

Prefectul Ion Gontea si primarul Brasovului, George Scripcaru, cercetati de DNA pentru coruptie!

George Scripcaru, primarul Brasovului

Prefectul Brasovului, Ion Gontea, si primarul municipiului, George Scripcaru, sunt cercetati de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru coruptie, fapte identificate in cadrul anchetei privindu-l pe fostul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Ionel Spataru.

George Scripcaru, primarul Brasovului

Primarul Brasovului, George Scripcaru, prefectul Ion Gontea si subprefectul Carol Ambrus au fost chemati, in 26 octombrie, la DNA, pentru a face declaratii in dosarul in care fostul sef al OPC era cercetat pentru luare de mita.

In 4 noiembrie, fostul sef al Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Brasov Ionel Spataru a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza ca a primit de la administratorul unei firme 70.000 de euro pentru a revoca o decizie de inchidere a activitatii unui agent economic.

Prefectul Brasovului, Ion Gontea

In finalul rechizitoriului, procurorii DNA consemneaza faptul ca se disjung (separa) fapte ce ar fi fost comise de prefectul si primarul Brasovului in legatura cu un aviz de funtionare. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Ionel Spataru, in stare de arest preventiv, pentru luare de mita. In acelasi dosar va fi judecat si Alexandru Musat, pentru complicitate la luare de mita, se arata intr-un comunicat de vineri al DNA.

„Nu stiu eu am fost la DNA acum cateva saptamani, am raspuns la intrebari, de atunci nu am mai fost instiintat cu nimic. Daca va fi ceva, voi raspunde si la alte intrebari acolo. Nu cunosc aceste detalii, aceste lucruri pe care le-ar fi spus Ionel Spataru. Eu nu stiu de unde apar in povestea asta, pentru ca eu nu cunosc detalii nu cunosc amanunte”, a declarat George Scripcaru la RealitateaTV.

Ionel Spataru

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada iulie – octombrie 2011, Ionel Spataru, in calitate de sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov, a pretins de la administratorul unei societati comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, in mai multe transe, suma totala de 70.000 de euro. „Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca, in exercitarea atributiilor sale de serviciu, sa revoce o decizie prin care a fost inchisa activitatea unui agent economic pe o perioada de cinci luni”, noteaza procurorii DNA in documentul citat.

Alexandru Musat este acuzat de procurori ca l-a ajutat pe Ionel Spataru sa primeasca 60.000 de euro din cei 70.000 de euro luati in total. In 12 octombrie, Ionel Spataru a fost prins in flagrant delict dupa ce a primit de la administratorul firmei, denuntator in aceasta cauza, 60.000 de euro, in doua transe. El a fost retinut de procurori, iar in 13 octombrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru 29 de zile.

Surse judiciare declarau ca doi ofiteri ai SRI Brasov – Alexandru Musat si Bogdan Breja, care nu se aflau sub acoperire, au intermediat primirea banilor. Purtatorul de cuvant al SRI Bucuresti, Sorin Sava, a confirmat atunci implicarea celor doi ofiteri SRI si a spus ca acestia au fost trecuti in rezerva. „Este adevarat. Ce pot sa spun este ca Serviciul Roman de Informatii stia despre acest lucru si a colaborat cu cei de la DNA, carora le-a acordat sprijin de natura informationala si tehnica in toate etapele de documentare”, declara Sorin Sava.

In acest dosar au fost audiati ca martori primarul Brasovului, George Scripcaru (PDL), prefectul si subprefectul judetul Brasov, Ion Gontea si Carol Ambrus. Ionel Spataru a fost inlocuit in functia de sef al CJPC Brasov de Dorin Iob, juristul institutiei, care va asigura interimatul pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de comisar-sef.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
881 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger