AcasăNewsPrefectul de Galati, retinut de DNA pentru santaj si trafic de influenta

Prefectul de Galati, retinut de DNA pentru santaj si trafic de influenta

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus, vineri, retinerea pentru 24 de ore a prefectului de Galati, Emanoil Catalin Bocaneanu, cercetat intr-un dosar de trafic de influenta, santaj si abuz in serviciu.

Cazul lui Bocaneanu urmeaza sa fie prezentat judecatorilor Tribunalul Galati, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, precizeaza DNA. Conform procurorilor, prefectul este cercetat, printre altele, pentru „trafic de influenta, in forma continuata”, „santaj”, „instigare la infractiunea de folosirea, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii”, „abuz in serviciu contra intereselor persoanelor”.

Bocaneanu este acuzat ca, in august acest an, ar fi amenintat o persoana din conducerea Directiei Judetene pentru Evidenta Persoanei Galati, pentru a angaja in institutia respectiva o prietena a sotiei prefectului. Acesta din urma ar fi exercitat presiuni in asa fel incat femeia sa castige un concurs de angajare, obtinand dinainte subiectele.

Mai mult, conform comunicatului DNA, „in cursul anului 2013, inculpatul a efectuat demersuri astfel incat sa se asigure ca o anumita firma care avea un contract cu Directia Judeteana pentru Evidenta Persoanei Galati va primi contravaloarea contractului, in conditiile in care Institutia Prefectului Judetului Galati nu gestiona fondurile acestei unitati, ci Consiliul judetean Galati. In schimbul demersurilor facute, Bocaneanu Emanoil Catalin a pretins firmei respective montarea unor produse (cada pentru dus, baterie dus), bunuri despre care a solicitat sa nu apara pe devizul de lucrari si a pretins si o suma de bani din contravaloarea contractului, bani pe care urma sa-i primeasca dupa virarea contravalorii contractului in contul firmei executante”.

Citeste AICI in intregime comunicatul DNA.

Sursa foto: presagalati.ro

266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger