AcasăNewsPredoiu: Propun un Pact pe Justitie cu interdictia presiunilor pe procurori

Predoiu: Propun un Pact pe Justitie cu interdictia presiunilor pe procurori

Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca va propune partidelor politice un „Pact pe Justitie” prin care oamenii politici sa fie obligati sa respecte independenta justitiei.

Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei, a anuntat, duminica, faptul ca, in urma raportului Comisiei Europei referitor la modul in care functioneaza justitia in Romania, va propune tuturor partidelor politice sa incheie un pact prin care sa se oblige sa respecte independenta magistratilor.

„Propun, ca fost ministru de Justitie, ca toate partidele parlamentare sa se reuneasca pentru a subscrie un Pact pentru Justitie pe termen pe termen lung care sa dea incredere partenerilor europeni si cetatenilor ca ne vom ocupa in continuarea de Justitie, ca vom mentine independendenta ei”, a declarat Catalin Predoiu, citat de realitatea.net.

Acesta a exemplificat si subiectele care vor fi inscrise pe document, acesta urmand sa cuprinda doar cateva subiecte simple, care vor dovedi europenilor ca Romania respecta democratia.

„O bucata de hartie pe care sa scrie: mentinem bugetele pentru Justitie la un aumit nivel, vom introduce Codurile in vigoare, procedura civila, penal, procedura penala, asa cum au fost stabilite de Parlament la propunerea Guvernelor anterioare. Trei: vom respecta independenta Justitiei, nu vom presa procurorii sa-si opreasca anchetele daca se duc in directia unor oameni politici. Deci trei-patru lucruri foarte simple, dar necesare in acest moment”, a a adaugat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger