AcasăNewsPredoiu promite revoluție în Justiție

Predoiu promite revoluție în Justiție

Fost și actual ministru al Justiției, Cătălin Predoiu se dă zmeu. Vedem la final ce va ajunge

Numit din nou minstru al Justiției, Cătălin Predoiu are proiecte mărețe pentru a schimba situația din acest domeniu. Predoiu susține, într-un interviu, că nu este mulțumit de felul în care arată acum Justiția și că va face o nouă revoluție în sistemul judiciar. Acesta spune că în mandatul de un an de zile va face schimbări radicale.

Fost și actual ministru al Justiției Cătălin Predoiu se dă zmeu Vedem la final ce va ajunge

”Sistemul judiciar nu oferă satisfacție nici cetățenilor care apelează la justiție ca serviciu public, nici celor care îl formează și guvernează, magistrați, grefieri etc. Nu vreau să spun că este un eșec, pentru că progresele față de situația de acum 10-15 ani nu pot fi contestate, dar au apărut și regrese, inclusiv în zona de calitate a actului de justiție. Este un sistem departe de ce ar trebui să fie: omogen calitativ la un nivel superior, ieftin, rapid”, a spus Predoiu.

Schimbări la vârf în Parchete și MJ

Predoiu se laudă că nu mai vrea protocoale secrete și că toată lumea trebuie să-și facă treaba și vrea îmbunătățirea ”radicală” a Justiției. Pe de altă parte, acesta declară că vrea pensionarea anticipată a unor magistrați și a trecerii la complete de 3 judecători în cai de atac. Acesta susține că demersul trebuie să fie un proces corect și transparent de selecție a propunerilor pentru procurorii de rang înalt de la vârful Ministerului Public, DNA și DIICOT, astfel încât numirile să se facă rapid și să stabilizeze managementul la vârf al acestor instituții, care este astfel legitimat să înceapă o reformă calitativă profundă în întreg Ministerul Public, până la cea mai mică unitate de parchet și pe această baza revigorarea combaterii corupției și combaterii crimei organizate, eficient, riguros procedural și pe baza de probe fără dubiu”,adăugă proaspătul ministru. Totodată, Predoiu spune că va găsi soluții pentru desființarea sau reorganizarea radicală a secției speciale și pentru recursul compensatoriu, deblocarea și revitalizarea activității din CSM. ”Trebuie să facem să existe o independența reală a Justiției, nu numai față de servicii, ci și față de influențe politice, de „cumetrii”, „nepotisme”, pe orizontală și verticală”.

author avatar
Ramona Feraru
513 afisari

3 COMENTARII

  1. @Apreciați că Predoiu ar tebui să explice cum de în primă instanță se dă o decizie , iar la recus o decizie total opusă, deși magistrații promovează aceleași examene, ?

  2. Dnul avocat a fost de multe ori ministrul justitiei si a facut o….ciorba ! Mai ales codurile…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger