AcasăNewsPredoiu, negocieri cu grefierii

Predoiu, negocieri cu grefierii

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut mai mute negocieri cu reprezentanții grefierilor, care au ieșit în stradă fiind nemulţumiţi de faptul că Guvernul doreşte să elimine pensiile de serviciu.

Ministru a spus că este “relativ optimist” că va fi găsită o soluţie pentru ca toată lumea să fie mulţumită.“Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii grefierilor. Am explicat argumente, am auzit argumente. Am stabilit că ne vedem din nou. Eu sunt relativ optimist că vom găsi împreună o soluţie astfel încât toată lumea să fie mulţumită”, a declarat Predoiu.

Întrebat dacă a transmis aceste argumente către premierul Ludovic Orban, Predoiu a răspuns: “Am discutat şi cu domnul premier, am discutat şi cu alţi colegi miniştri, discutăm în guvern toate problemele. Aş vrea să transmit un semnal către tot sistemul judiciar, înţelegem, auzim, discutăm.”Grefierii au protestat săptămâna trecută faţă de intenţia Guvernului de a elimina pensiile de serviciu. De asemenea, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au suspendat activitatea instanţei pe timp nelimitat, cu excepţia cauzelor cu măsuri preventive în materie penală.

author avatar
Ramona Feraru
248 afisari

8 COMENTARII

  1. @ Ăsta ce mai negociază mă dacă ăia de la guvern au stabilit și bugetul în parlament și au zis că își asumă și răspunderea pentru ceea ce au prezentat parlamentului,?

  2. Oinați că ministrul de la justiție ar dori să îi convingă pe grefieri că nu știe că bugetul pentru care guvernul afirmă că își asumă răspunderea ar fi fost prezentat parlamentului, ?

  3. @ Apreciați și că ar putea fi organizate licitații publice pentru cesionarea activităților din magistratură în fiecare județ ,către judecători și procurori independenți organizați în unități de management și practicare a activităților din parchete și instanțe judecătorești, licitații la care să fie desemnați câștigători aceia care oferă cele mai avantajoase oferte de venituri publice anuale, la bugetul public, din administrarea activităților de magistratură , ca procurori și judecători independenți, ?

  4. Remarcați deci că ,cesionarea activității instanțelor și parchetelor către unități de management și aplicare a legii ar putea impune o formă de independență a magistraților care ar face de nediscutat problematica independenței justiției și a puterii judecătorești, și probabil factorul de eficientizare a administrării activităților ce țin de punerea în aplicare a legii ar fi și mai bine evidențiat aducând beneficii și bugetului public, ?

  5. Remarcați deci și că activitățile din instanțe și parchete ar putea fi cesionate pe durata unor mandate, eventual coparabile cu cele ale judecătorilor CCR sau a două mandate prezidențiale , sau ar putea fi activități obținute și prin vot la nivelul județelor, ce ar permite chiar și obținerea mai multor mandate succesive de către unități de management și aplicare a legii ,așa cum se procedează și la alegerile parlamentare cu partidele politice, ?

  6. @ Deci ce opinii aveți despre oranizarea magistraților judecători și procurori în unități de management și aplicare a legii independente, care să liciteze pentru preluarea prin cesionare a activităților parchetelor și instanțelor până la nivelul instanțelor și parchetelor județene, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger