AcasăNewsPredoiu, detalii despre criteriile de alegere a șefilor propuși la MP: M-am...

Predoiu, detalii despre criteriile de alegere a șefilor propuși la MP: M-am ferit de experimente

Predoiu arată că Secția Specială a existat, din 2014, dar sub altă denumire

Pe lângă numele propuse pentru șefia Parchetului General, DNA și DIICOT, Cătălin Predoiu a anunțat și criteriile care au stat la baza selecției celor trei candidați. Propunerile vor ajunge la Secția de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizare, și pe masa președintelui Iohannis, care va avea ultimul cuvânt în această chestiune.

Până se va ști decizia de la Cotroceni, s-au aflat criteriile de selecție de la vârful Ministerului Justiției. „Am ales candidații care au prezentat simultan competență și experiență. M-am ferit de experimente, pentru că situația în care se află Ministerul Public nu permite experimente”, a declarat ministrul Predoiu, marți dimineață.
Astfel, referindu-se la candidata selectată pentru funcția de procuror general, care, după cum mulți își amintesc, nu a trecut de testul dat în fața fostului ministru Toader, pentru aceeași funcție, Predoiu a punctat că „Gabriela Scutea a avut cea mai solidă prestație și cel mai solid dosar profesional depus”. „O prestație aplicată, concretă, pertinentă și plină de hotărâre. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu prezintă necunoscute. A demonstrat cunoaștere, viziune, forță și substanță profesională. Proiectul de management a fost cel mai bun din toate cele prezentate, acoperind complet atât partea de administrare și construcție internă, cât și cea externă. Cunoaște bine MCV și este bine cunoscută la Bruxelles”, a completat actualul ministru.

Despre candidatul ales pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, Predoiu a menționat că „domnul procuror Crin Bologa cunoaște DNA, a lucrat în DNA și nu a avut nicio intersecție cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu soluții aplicate. Prestația la interviu a fost impresionantă, puternică și echilibrată în același timp. Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic în condiții de deplin respect al drepturilor și garanțiilor procesuale”.

Vorbind despre candidata la șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, liberalul aflat în fruntea Ministerului Justiției a susținut că „DIICOT prezintă particularitatea anchetelor transfrontaliere și, prin aceasta, a cooperării interinstituționale interne și externe. Doamna procuror Giorgiana Hosu stăpânește cel mai bine aceste dimensiuni. Proiectul de management a fost comprehensiv și prestația echilibrată, susținută de o cunoaștere panoramică a problemelor și activității DIICOT.”

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger