AcasăNewsPredoiu: Administratia va functiona normal, vor fi adoptate doar hotarari de guvern

Predoiu: Administratia va functiona normal, vor fi adoptate doar hotarari de guvern

Guvernul se va asigura ca administratia functioneaza in continuare in mod normal si nu va adopta decat hotarari pentru administrarea treburilor publice, nu ordonante, ordonante de urgenta sau proiecte de legi, a declarat, luni, premierul interimar Catalin Predoiu.

„Solicit tuturor celor care lucreaza in aceste institutii sa isi continue activitatea cu competenta, calm, legalitate si buna-credinta. Cetatenii trebuie serviti indiferent de situatia politica”, a spus Predoiu intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria. El a aratat totodata ca doreste sa transmita si pietelor externe mesajul ca stabilitatea economica este asigurata.”Pietele economice si financiare internationale, precum si partenerii nostri externi trebuie sa primeasca chiar din aceste momente mesajul ca Romania ramane stabila, guvernabila si isi continua drumul catre stabilitate politica si dezvoltare economica”, a spus Predoiu.

El a mai aratat ca, imediat dupa demisia lui Boc, a acceptat postul de premier interimar, nu inainte de a-si cantari suficient competentele si puterile, si a afirmat ca este dispus sa lucreze in Guvern cu orice functionar competent si care lucreaza cu buna-credinta. El a precizat totodata ca a discutat cu Emil Boc detalii administrative legate de functionarea Guvernului.

„Am acceptat acest mandat cu speranta ca va contribui la degajarea unei solutii politice stabile si mentinerea continuitatii functionale a administratiei publice centrale. Mesajul meu catre cei care au servit in aparatul Guvernului este foarte simplu: oricine este dispus ca lucreze cu buna-credinta si sa manifeste competenta profesionala este binevenit alaturi de mine, indiferent cat va dura acest mandat de premier interimar”, a spus Predoiu.

Intrebat de jurnalisti daca va accepta si un posibil mandat de premier desemnat sa formeze noul Guvern, Predoiu a aratat ca disponibilitatea sa este de a-si pune la dispozitia Executivului si a tarii cunostintele si competenta, amintind ca de-a lungul activitatii guvernamentale a lucrat cu toate partidele si in guverne cu o componenta politica diferita. „Imi asum orice responsabilitate care poate contribui la stabilizarea politica a tarii si la continuarea schimbarilor necesare in societatea romaneasca”, a adaugat Predoiu.

El a precizat ca, in reuniunea informala de la Guvern, s-a asigurat ca in domeniile gestionate de membrii Cabinetului activitatea va continua in mod normal, fiind discutate si problemele legate de situatia meteorologica.

author avatar
Ciprian Purice
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger