AcasăNewsPredicţii optimiste despre viitorul economic al României / Guvernatorul BNR: „Există și...

Predicţii optimiste despre viitorul economic al României / Guvernatorul BNR: „Există și vulnerabilităţi”

Mugur Isarescu

Guvernatorul Băncii Naționale a României Mugur Isărescu spune că în următorii doi ani economia va creşte cu 4,5% în fiecare an, dar există câteva vulnerabilități.

Vulnerabilităţile sunt legate de creşterea inflaţiei din cauza crizei din energie, creşterea deficitului de cont curent, deficitul fiscal mare care trebuie rapid corectat şi creşterea datoriei publice chiar dacă este sub 40% din PIB, scrie Ziarul Financiar.

Recuperare post Covid puternică

Mugur Isărescu susține, de asemenea, că recuperarea post COVID a fost puternică. El a menţionat că rezervele valutare ale României sunt suficiente pentru a face faţă unor şocuri externe.

Sistemul bancar este într-o poziţie bună, nivelul de adecvare al capitalului şi indicatorii de lichiditate fiind peste pragurile minime.

Băncile au avut în 2021 al şaptelea an consecutiv pe profit cu un ROE de peste 13% în primele 11 luni din 2021, când profitul net a ajuns la 7,5 mld. de lei.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

4 COMENTARII

  1. Cu aproape 200 miliarde de dolari împrumut Romania va intra în faliment,fiindcă poporul doarme și lasă trădătorii sa distrugă tara

  2. ia sa ii ceara cineva demisia sau sa il schimbe…..sa vezi cum intra Romania ….in criza…

  3. & La vârsta sa guvernatorul Isărescu anticipează „crize de energie”, însă e optimist, ? „Încă va mai crește”, ? „Canci” maturitate, !’ ?

  4. Leul vineri a făcut un salt de cangur , dolarul , lira si francul elvețian au căzut în nas dar , e criza sa scumpit tot și isarache profită să scoată oamenii valuta sa o de-a mai ieftin că apoi sa o vinda mai scmp

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger