AcasăNewsPredescu (CCR): Validarea legalitatii alegerilor este de competenta BEC

Predescu (CCR): Validarea legalitatii alegerilor este de competenta BEC

(foto: antena3.ro)

Ion Predescu, judecator CCR, a explicat ca validarea legalitatii si constitutionalitatii alegerilor nu tine de CCR, ci de BEC.

(foto: antena3.ro)

Joi seara, la Realitatea TV, Ion Predescu a explicat in cadrul unei emisiuni ca validarea legalitatii si constitutionalitatii alegerilor nu tine de Curtea Constitutionala a Romaniei, ci de Biroul Electoral Central.

„Eu am avut alte treburi si nu am cunostinta de comunicat. In perioada cand am fost senator, ca presedinte al Comisiei juridice din Senat la legea electorala, eu am sustinut un deputat la 100.000 de cetateni si un senator la 200.000 de cetateni. Nu imi amintesc legea, nu imi amintesc decizia si considerentele ei, daca am facut sau nu opinie separata atunci, cum s-a adoptat decizia referitoare la legea electorala in vigoare. Au fost discutii, nu ca judecator. Au fost discutii referitoare la reprezentarea electorala. Cum sa fie neconstitutional Parlamentul? E potrivit legii si competenta validarii alegerilor nu o am eu. Validarea legalitatii, implicit a constitutionalitatii alegerilor, e de competenta Biroului Electoral Central”, a explicat Predescu.

author avatar
Andra Nesu
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger