AcasăNewsPredarea online în școli se va prelungi? Decizia așteptată de toată lumea

Predarea online în școli se va prelungi? Decizia așteptată de toată lumea

Ionel Pușcaș, inspectorul școlar general al Capitalei a anunțat că, luni, Comitetul pentru Situații de Urgență va vota luni prelungirea funcționării școlilor în online.

Anunțul ISMB

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfășuram activitatea luni și în zilele următoare …..cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu Covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online”, a anunțat Ionel Pușcaș.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat de vineri că a propus Prefecturii Capitalei să convoace luni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide scenariul de funcţionare al unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile, notează sursa citată.

Vineri, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu scăzuse sub 3 la mia de locuitori.

„Elevii şi copiii din Bucureşti stau şi luni acasă, aceasta fiind ultima din cele 14 zile de scenariu roşu stabilit de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la cea mai recentă şedinţă.

Ce se va întâmpla de marţi, în ce scenariu vor continua unităţile de învăţământ din Capitală, urmează să fie stabilit într-o nouă şedinţă a Comitetului Municipal.

Amintim că marţi se împlinesc 2 săptămâni de când toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti au fost închise, ca urmare a depăşirii indicelui 3 în Capitală”, a precizat Inspectorul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Luni se va decide scenariul de funcționare al școlilor

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a decide scenariul de funcţionare a școlilor pentru următoarele două săptămâni.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat joi că susţine ca şcolile să rămână închise până când rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori.

„Este o măsură pe care eu o susţin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiştii, eu susţin ca şcolile să rămână închise”, a declarat Nicuşor Dan.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger