AcasăNewsPredare de ștafetă la MAE, în prezența lui Iohannis și Orban

Predare de ștafetă la MAE, în prezența lui Iohannis și Orban

Procesul de instalare a noilor miniștri e în plină desfășurare, marți, la o zi de când noul guvern a fost votat în Parlament.

Astfel, după ce seara trecută Klaus Iohannis a ținut să vină la Palatul Victoria, pentru a fi alături de Ludovic Orban și de noii miniștri la prima ședință informală a Executivului, președintele a fost prezent și la sediul Ministerului de Externe, la ceremonia în cadrul căreia Bogdan Aurescu a preluat mandatul de la Ramona Mănescu, de față fiind și premierul Orban.

Cu această ocazie, Iohannis l-a felicitat o dată în plus pe Ludovic Orban pentru preluarea guvernării. „Respir ușurat”, i-a transmis președintele noului prim-ministru.

Totodată, Iohannis s-a declarat „foarte mulțumit” că Bogdan Aurescu a fost cooptat în echipa guvernamentală. „Este pentru mine o garanție a faptului că lucrurile vor fi abordate serios, profesionist și vă garantez că împreună vom avea succes. Pe Bogdan îl știți foarte bine, este unul dintre cei mai profilați diplomați români, a început activitatea în minister, s-a profilat extraordinar de pozitiv cu acel renumit proces de la Haga pe care l-a câștigat pentru România, a continuat cariera în minister, a fost ministru și este acum iarăși ministru de Externe”, a punctat Iohannis, înainre de a-i mulțumi Ramonei Mănescu „pentru lucrurile pe care le-ați făcut bine în scurtul dumneavoastră mandat la Externe”.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger