Cauta

Preda: Pop trebuie sa ingroape plagiatul lui Ponta

Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a atacat dur pe Liviu Pop, despre care considera ca „face eforturi supra-omenesti pentru a ingropa plagiatul sefului sau, Victor Ponta.

stirile-zilei.ro

Cristian Preda, europarlamentar PDL, l-a atacat, vineri, pe ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, despre care a scris ca are „o sarcina mai grea decat cea pe care a avut-o Grajdan”, deoarece el trebuie sa „ingroape” plagiatul lui Victor Ponta.

„Pop are o sarcina mai grea decat Grajdan: acesta din urma trebuia sa minta in privinta unor sume cheltuite cu multi ani in urma si ascunse in acte contabile; in schimb, ministrul interimar de la Educatie trebuie sa ascunda o impostura pe care o poate vedea si un copil care stie sa deschida un calculator”, a spus el pe blogul personal.

Pentru realizarea planului, Cristian Preda considera ca  acesta „a descins in locul unde se judeca plagiatul, pentru a-i concedia pe cei care puteau spune ca premierul e gol”.

In plus, europarlamentarul crede ca evenimentul nu reprezinta un fapt singural, ci e parte componenta dim agresiunea Unisunii Social Liberale.

,,Agresiunea USL la adresa legii cunoaste azi un nou episod. Ministrul Pop de la Educatie face eforturi supra-omenesti pentru a ingropa plagiatul sefului sau, Victor Ponta. Nu e usor, fiindca actualul premier a copiat peste o suta de pagini. Ghilimelele si notele de subsol n-au fost descoperite de Victor Ponta decat dupa ce a devenit prim-ministru”, a sustinut democrat-liberalul.

Declaratia europarlamentarului survine dupa ce, vineri dimineata, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (NATDCU) s-a intrunit pentru a verifica daca teza de doctorat a premierului Victor Ponta este plagiata.

Intrunirea, ce a avut loc la ora 9.00, s-a desfasurat insa sub semnul incertitudinii dupa ce ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a sosit personal la Consiliu pentru a-i anunta pe membrii acestuia ca NATDCU a fost desfiintat printr-un ordin al ministrului, hotararea fiind publicata si in Monitorul Oficial.

„Am venit sa le spun ca nu ei decid daca este sau nu plagiat, ci comisia de etica a Ministerului Educatiei”, explica la acel moment ministrul Liviu Pop, conform Realitatea TV.

In urma acestui demers, desi comisia a decis ca Victor Ponta a plagiat teza de doctorat, decizia NATDCU este lovita de nulitate juridica, motiv pentru care Victor Ponta ar putea scapa de obligatia de a-si da demisia din functia de premier al Romaniei.

Publicarea ordinului pe site-ul oficial al Monitorului Oficial nu a fost lipsita de dileme dupa ce, la cateva minute de la publicare, postarea a disparut, fiind republicata in urma scandalului iscat de disparitie ei.

Mai mult, publicarea ordinului in Monitorul Oficial a iscat o noua nelamurire referitoare la repercursiunile deciziei consiliului, dat fiind faptul ca sedinta a inceput la ora 9.00 iar ordinul a fost publicat o ora si jumatate mai tarziu. Ramane astfel de vazut daca verdictul acestuia va mai fi luat in seama de Victor Ponta, ori va fi ignorat.

Ultimele stiri

  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Exit mobile version