AcasăNewsPreda: Pop trebuie sa ingroape plagiatul lui Ponta

Preda: Pop trebuie sa ingroape plagiatul lui Ponta

stirile-zilei.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a atacat dur pe Liviu Pop, despre care considera ca „face eforturi supra-omenesti pentru a ingropa plagiatul sefului sau, Victor Ponta.

stirile-zilei.ro

Cristian Preda, europarlamentar PDL, l-a atacat, vineri, pe ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, despre care a scris ca are „o sarcina mai grea decat cea pe care a avut-o Grajdan”, deoarece el trebuie sa „ingroape” plagiatul lui Victor Ponta.

„Pop are o sarcina mai grea decat Grajdan: acesta din urma trebuia sa minta in privinta unor sume cheltuite cu multi ani in urma si ascunse in acte contabile; in schimb, ministrul interimar de la Educatie trebuie sa ascunda o impostura pe care o poate vedea si un copil care stie sa deschida un calculator”, a spus el pe blogul personal.

Pentru realizarea planului, Cristian Preda considera ca  acesta „a descins in locul unde se judeca plagiatul, pentru a-i concedia pe cei care puteau spune ca premierul e gol”.

In plus, europarlamentarul crede ca evenimentul nu reprezinta un fapt singural, ci e parte componenta dim agresiunea Unisunii Social Liberale.

,,Agresiunea USL la adresa legii cunoaste azi un nou episod. Ministrul Pop de la Educatie face eforturi supra-omenesti pentru a ingropa plagiatul sefului sau, Victor Ponta. Nu e usor, fiindca actualul premier a copiat peste o suta de pagini. Ghilimelele si notele de subsol n-au fost descoperite de Victor Ponta decat dupa ce a devenit prim-ministru”, a sustinut democrat-liberalul.

Declaratia europarlamentarului survine dupa ce, vineri dimineata, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (NATDCU) s-a intrunit pentru a verifica daca teza de doctorat a premierului Victor Ponta este plagiata.

Intrunirea, ce a avut loc la ora 9.00, s-a desfasurat insa sub semnul incertitudinii dupa ce ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a sosit personal la Consiliu pentru a-i anunta pe membrii acestuia ca NATDCU a fost desfiintat printr-un ordin al ministrului, hotararea fiind publicata si in Monitorul Oficial.

„Am venit sa le spun ca nu ei decid daca este sau nu plagiat, ci comisia de etica a Ministerului Educatiei”, explica la acel moment ministrul Liviu Pop, conform Realitatea TV.

In urma acestui demers, desi comisia a decis ca Victor Ponta a plagiat teza de doctorat, decizia NATDCU este lovita de nulitate juridica, motiv pentru care Victor Ponta ar putea scapa de obligatia de a-si da demisia din functia de premier al Romaniei.

Publicarea ordinului pe site-ul oficial al Monitorului Oficial nu a fost lipsita de dileme dupa ce, la cateva minute de la publicare, postarea a disparut, fiind republicata in urma scandalului iscat de disparitie ei.

Mai mult, publicarea ordinului in Monitorul Oficial a iscat o noua nelamurire referitoare la repercursiunile deciziei consiliului, dat fiind faptul ca sedinta a inceput la ora 9.00 iar ordinul a fost publicat o ora si jumatate mai tarziu. Ramane astfel de vazut daca verdictul acestuia va mai fi luat in seama de Victor Ponta, ori va fi ignorat.

author avatar
Ionut Zgimbau
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger