AcasăNewsPreda: Avem nevoie de Parlament bicameral

Preda: Avem nevoie de Parlament bicameral

Cristian Preda vrea ca viitorul Legislativ sa fie format din 282 de deputati si 32 de senatori

Eurodeputatul PDL Cristian Preda sustine mentinerea celor doua Camere ale Parlamemntului, propunand in schimb reducerea numarului de senatori si deputati.

Cristian Preda vrea ca viitorul Legislativ sa fie format din 282 de deputati si 32 de senatori

Obiceiul presedintelui Traian Basescu de a arunca diverse teme care sa inflameze intreaga clasa politica a dat roade si de aceasta data. Dupa ce seful statului a prezentat propriul model de Constitutie, mai toti alesii si-au amintit ca si ei sunt bantuiti de tot soiul de viziuni privind Legea fundamentala. Unul dintre acestia este chiar democrat-liberalul Cristian Preda care, din start, il contrazice pe presedintele Basescu.

“Sustin in continuare ca avem nevoie de bicameralism, dar diferit de cel de astazi: cred ca am putea avea un sistem in care camera inferioara reprezinta cetatenii, iar cea superioara judetele (sau regiunile sau in ce fel li se va spune dupa reforma administrativa)”,a afirmat europarlamentarul PDL. Acesta propune in schimb reducerea drastica a numarului de alesi, calculele sale aratand ca ar trebui sa avem 282 de deputati si 32 de senatori care sa reprezinte interesele regionale.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger