AcasăNewsPreda, atac la USL: Vara nu doarme ci instiga la linsaj

Preda, atac la USL: Vara nu doarme ci instiga la linsaj

Vice-presedintele PDL Cezar Preda este de parere ca USL „nu doarme” ci minte, fura si instiga oamenii la „linsaj” asupra institutiilor independente ale statului roman.

Cezar Preda, prim vice-presedinte al PDL, a atacat, vineri, USL, pe care o acuza ca, prin declaratiile pe care le fac diversi lideri ai Uniunii, instiga populatia Romaniei la nesupunere si „linsaj” asupra institutiilor independente ale statului.

„Uniunea Social Liberala vara nu doarme, ci minte, fura si instiga. Instiga populatia la linsaj aspra institutiilor independente, al caror rol este respectarea legii. Uniunea Social Liberala incearca sa dezbine populatia si o imparte in functie de optiunile politice. USL incearca sa cultive in acest fel ura si intoleranta la nivelul populatiei Romaniei. Aceste fapte dovedesc o grava iresponsabilitate si sunt de o gravitate severa”, a sustinut democrat-liberalul, citat de realitatea.net.

Acesta a adaugat ca apelul USL la razmerita reprezinta calea alternativa pe care au luat-o liderii gruparii politice dupa ce alte incercari le-au esuat.

„Dupa ce au incercat sa asmuta ilegal Guvernul si Parlamentul asupra Parchetului General, acum USL foloseste o cale alternativa: face apel la violenta sociala pentru a acoperi fraudele electorale. Este un atac fara precedent la adresa institutiilor  independente ale statului, asupra Justitiei si asupra institutiilor cu cea mai mare credibilitate internationala. Nu este zi in care statul de drept si democratia sa nu fie supuse unor atacuri incalificabile din partea USL”, a spus Cezar Preda.

Totodata, vice-liderul PDL a tras un semnal de alarma in legatura cu democratia din tara, anuntand ca aceasta este pusa in pericol de Victor Ponta si Crin Antonescu.

„Democratia in Romania, condusa de Crin Antonescu si Victor Ponta, se afla in pericol. Acesti oameni si locotentii lor, oameni precum Relu Fenechiu, Dan Sova si altii sunt gata sa parjoleasca tot in urma lor daca prin vot democratic nu au reusit sa il demita pe presedintele ales al Romaniei. Domnul Ponta si domnul Antonescu sunt de neoprit in cursa lor nebuneasca catre distrugerea statului si a institutiilor nesubordonate politic”, a spus el.

Drept urmare democrat-liberalul face apel atata la adresa liderilor USL sa inceteze acest „razboi absurd”, anuntatandu-i totodata si pe romani sa nu le sale pacaliti de declaratiile facute de social liberali.

„Facem un apel catre ceilalti lideri ai Partidului National Liberal si Partidului Social Democrat, catre miile de membri cu buna credinta ai acestor formatiuni sa ceara conducerilor centrale, presedintilor acestor formatiuni sa inceteze acest razboi absurd, din care nu exista decat un singur perdant: Romania si romanii. Le transmitem tuturor romanilor, indiferent de optiunea lor politica, sa nu dea crez manipularilor si minciunilor menite sa induca teama si nesiguranta”, a sustinut Cezar Preda.

author avatar
Ionut Zgimbau
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger