AcasăNewsPreda: "Asocierea PDL cu Piedone, o greseala capitala" Udrea: "Cu domnul Preda...

Preda: „Asocierea PDL cu Piedone, o greseala capitala” Udrea: „Cu domnul Preda mai discutam la partid”

Liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, joi, ca vor avea loc discutii la partid cu Cristian Preda si se va ajunge la „acelasi punct de vedere”, dupa ce europarlamentarul a catalogat drept o „greseala capitala” asocierea PDL cu Cristian Popescu Piedone.

„Cu domnul Preda mai discutam la partid si, cu siguranta, vom ajunge la acelasi punct de vedere”, a afirmat Udrea joi, dupa o conferinta de presa. Ea a fost solicitata de ziaristi sa comenteze o declaratie a lui Cristian Preda. Udrea a anuntat marti ca primarul Cristian Popescu Piedone va fi seful de campanie al PDL si UNPR in alegerile locale din Bucuresti din anul 2012.

„Am intrebat in dreapta si in stanga si n-am aflat ceva consistent. Am cautat in presa si n-am gasit nici aici mare lucru. E vorba despre Piedone”, a scris Preda, miercuri, pe blogul sau, in replica la anuntul Elenei Udrea. Cristian Preda precizeaza ca a votat impotriva lui Piedone in 2008 si in 2009.

„Cand PDL a facut campanie pentru legislative si pentru prezidentiale, primarul PC a fost cu trup si suflet in tabara celor care voiau sa doboare «dictatura lui Basescu». In 2010, in campania Teo Trandafir versus Liliana Minca, am fost din nou impotriva unui primar care e cunoscut prin supra-nume, nu prin gesturi politice. De atunci incoace, singurul fapt semnificativ e indepartarea lui Cristian Popescu de Partidul Conservator. Motivul – evocat de presa – nu e legat de curaj, inteligenta, imaginatie, sacrificiu public. Nu, singurul fapt notabil e – aparent – refuzul lui Dan Voiculescu de a-l accepta ca lider al minusculului partid”, mai scrie Preda.

stirile-zilei.ro

El aminteste ca, dupa aceasta veste, au aparut cateva zvonuri care il anuntau pe actualul primar de la 4 ca posibil candidat la Primarie din partea UNPR. „Ieri (marti – n.r.), Elena Udrea a anuntat ca primarul Piedone ar putea primi un premiu de consolare si mai mare pentru abandonarea sa de catre Dan Voiculescu: el ar putea conduce campania PDL-UNPR de la locale! Prin acest anunt, inteleg ca Elena Udrea a deschis o dezbatere publica despre strategia PDL in campania de anul viitor. Cum discutia nu e limitata la interiorul organizatiei, ba mai mult a pornit de la varf direct in spatiul public, imi exprim, la randul meu, punctul de vedere aici, inainte de orice discutie interna. Cred ca asocierea cu Piedone e o eroare capitala. La fel cum e si o asociere electorala cu UNPR: una e colaborarea la guvernare cu un grup care asigura majoritatea in Camere si alta e asocierea electorala cu un partid care se declara de stanga, desi sprijina un guvern PPE”, adauga europarlamentarul.

El explica si de ce motivele pozitiei sale. „Cel mai general e urmatorul: increderea in PDL nu va fi regasita prin transferul unor personaje din partide marginale (de genul Piedone) sau prin asocierea cu marginali & transfugi din PSD sau PNL, asa cum sunt membrii UNPR sau cum ar putea fi partide fondate de Geoana sau Vanghelie, luati impreuna sau separat. In particular, e o eroare de optica sa crezi ca Piedone a insemnat ceva in politica din Bucuresti in afara tranzactiei PSD-PC, la care ulterior s-a asociat PNL. Partitura folosita pentru a lua prizonier publicul din sectorul 4 cu ajutorul lui Piedone a fost un populism desantat. Piedone nu se preteaza la altceva. Iar eu cred ca publicul – nu doar cel din sectorul 4, ci din intregul Bucuresti – merita ceva mai bun”, argumenteaza Preda.

In opinia sa, „alternativa la primarul general nu e un alt Oprescu, ci altceva decat Oprescu”. „Inchei cu o observatie legata de comasarea alegerilor. Daca aceasta se va realiza, atunci campaniile pentru locale si pentru parlamentare vor fi coordonate. Mai mult decat atat, vor exista la nivelul fiecarei unitati electorale semnificative – judet sau municipiu – lideri care vor fi emblema partidelor sau aliantelor aflate in competitie. Ca unul intrat in PDL datorita lui Traian Basescu, nu ma vad sustinand o campanie in Bucuresti asezata sub portretul lui Piedone”, scrie Preda.

 

author avatar
Ciprian Purice
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger