AcasăNewsPreda ar da un sut UDMR-ului

Preda ar da un sut UDMR-ului

Cristian Preda

Daca tot se opun revizuirii Constitutiei, reformei administrative si votului prin corespondenta, poate ca ar fi mai bine ca ministrii UDMR sa fie lasati la vatra, afirma Cristian Preda.

Cristian Preda nu intelege ce mai cauta UDMR la guvernare

Europarlamentarul incepe prin a se intreba daca maghiarii mai sunt sau nu in Coalitie, sau nu cumva avem de fapt un “guvern minoritar”. Supararea lui Preda intervine dupa ce concluzia negocierilor de la Cotroceni este ca va fi posibila doar o revizuire punctuala a Constitutiei, strict legata de prevederile tratatului interguvernamental european. “Motivul pentru care maghiarii se opun e temerea lor ca o modificare a Constitutiei va diminua numarul de alesi de care dispun”, ataca Preda, care pune tot pe seama temerilor UDMR si refuzul Uniunii de a se adopta votul prin corespondenta: “UDMR nu doreste ca participarea sa sporeasca intr-atat incat Uniunea sa nu mai treaca pragul de 5%, iar drepturile politice ale romanilor din afara granitelor sunt astfel grav atinse”. Iar daca UDMR tot se opune atator proiecte dragi PDL, Preda se intreaba daca nu ar fi atunci mai bine ca “ministrii maghiari sa fie trimisi acasa”. Primul raspuns, negativ, il primeste de la vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde: “Nu cred ca e oportun sa plece ministrii UDMR acasa”.

Borbely se considera victima unei dezinformari

Laszlo Borbely respinge orice acuzatie si sustine ca tot ce face el este legal

Laszlo Borbely respinge acuzatiile referitoare la finantarea preferentiala de catre stat a fundatiei culturale pe care o conduce, “Dr. Bernady Gyorgy”. „Este vorba de o dezinformare, de un balon care a fost evident directionat, nu intamplator, fara a astepta raspunsul de la noi”, acuza la randul sau Borbely. Tot el insista ca este normal si legal ca astfel de fundatii sa fie sustinute financiar de stat, mai ales ca “Dr. Bernady Gyorgy” organizeaza anual seminare pe teme interetnice si nu numai.

author avatar
Simona Badulescu
323 afisari

4 COMENTARII

  1. Stai linistit caci 5% impartit intre Hunor si Tokes nu fac nici 3% gata cu ei. Se revine la vorba marelui Ratiu se inscriu in oricare partid neaos.

  2. Politica pdl precum carnea de porc, grea si scumpa. Dar nu toti alesii impatasesc ideile luminate pdl iste. Pentru democratie m-asi lupta sa ai dreptul de a fi impotriva mea, dar cu idei si principii bune.
    La pdl tot ce nu le convine nu e bine.Principiul de baza suna asa; Cine nu-i cu mine este impotriva mea. Halal democratie.Pedelistul asta Preda parca_i cazut in cap.Vrea el vot prin corespondenta, vrea modificarea Constitutiei, vrea regionalizare, vrea pa masa si pe tasu. cred ca ar fi vremea sa_ aducem aminte ca toti idiotii sfarsesc la groapa de gunoi a istoriei.

  3. Constitutia trebuie RAPID corectata!
    Puterile din Stat sunt gresit definite. De aici apare functionarea schioapa a societatii.Prin Constitutie sunt recunoscute 3( trei ) puteri in stat. 1) Puterea Legislativa, 2)Puterea Judecatoreasca si 3)Puterea Executiva. INTREB, unde este Puterea Administrativa cu toate drepturile si oblgatiile ei?
    Propunere: definirea a 4(patru) puteri sepatate din STAT cu drepturile, oblgatiile si raspunderi.
    1) Puterea Legislativa ( definită de alegeri )- asigura legi – formata din Parlamentul Romaniei cu 1-2 camere si Presedintia – asigura verificarea si promulgarea legilor.
    2) Puterea Administrativa ( definita prin numire politica ) -Guvernul tarii -este numita si validata.
    3) Puterea Judecatoreasca- magistratii de la diferite nivele – ( definita prin concursuri profesionale )- Judeca faptele penale din societate conform legilor statului.
    4) Puterea Executiva –formata din specialisti pe domenii- inspectorate de specialitate, politia nationala, I.S.U, jandarmeria e.t.c.(definite prin concursuri profesionale )- Pune in executie legile tarii, aplica sanctiuni contraventionale si sesizeaza puterea judecatoreasca pentru faptele penale.
    ULTIMELE DOUA PUTERI ASIGURA FUNCTIONAREA STATULUI INTRE ALEGERI.
    Angajaţii STAT-ului au voie sa aibe un singur angajament de munca pentru a folosi integral timpul de munca in favoarea statului.
    La inchiderea unei guvernari, obligativitatea predarii-primirii a activitatii ministeriale in mod punctual pentru stadiile fizice cat si financiare, precum si a fostului premier catre noul premier, activitate validate de Parlament.

    • Costica, Costica fa lampa mai mica. Habar n-ai de Constitutie. Altii au Constitutia de la inffintarea statului lor( vezi SUA),noi o modificam mai mereu.Pentru tine o sa precizez ca o constitutie cuprinde principiile care definesc un stat, o natiune. De modificat trebuie sa modificam doar legile care reglmenteaza functionarea statului.Puterile statului sunt trei cea executiva mai poarta denumirea si de putere administrativa, iar Presedintele face parte din puterea executiva nicidecum din cea legislativa asa cum propui tu, puterea judecatoreasca judeca nu doar procesele penale ci si pe cele civile, comerciale, administrative( de contencios).Dar ce sa-ti spun habar n-ai de toate astea. Asa ca ciocu mic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger