AcasăNewsPrecizarile SRI dupa protest: Respingem categoric orice incercare de a implica Serviciul...

Precizarile SRI dupa protest: Respingem categoric orice incercare de a implica Serviciul in dispute politice

In contextul speculatiilor si a comentariilor aparute pe acest subiect, oficialii Serviciului Roman de Informatii au ales sa faca public un punct de vedere, prin intermediul unui comunicat din care rezulta, fara echivoc, faptul ca SRI-ul nu are nicio implicare in organizarea protestului din ultima zi a saptamanii.

Reprezentantii Serviciului condus de Eduard Hwllvig au ales sa faca aceste precizari „in urma acuzatiilor grave aduse in spatiul public privind implicarea SRI in organizarea protestului de duminica, 22 ianuarie”. Iar mentiunile oficialilor SRI includ urmatoarele mentiuni: „respingem categoric orice incercare de a implica SRI in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Consideram aceste afirmatii denigratoare si menite sa afecteze institutii fundamentale ale regimului democratic”, dar si precizarea ca „SRI isi reafirma determinarea de a ramane echidistant, neimplicat politic si concentrat pe indeplinirea misiunilor sale cu respectarea stricta a legii”.

Va amintim faptul ca seara trecuta, mai multe mii de oameni au iesit in strada, atat in centurl capitalei, cat si in marile orase, precum Timisoara ori Sibiu, pentru a-si manifesta nemultumirea fta de proiectele de ordonante privind gratierea si modificarea Codurilor. In mijlocul lor s-a aflat, pret de cateva minute, la Universitate, si seful statului. Klaus Iohannis a sustinut ca e „inadmisibil sa se schimbe legislatia” si a pus accent pe faptul ca „o gasca de oameni politici cu probleme penale (…) vrea sa slabeasca statul de drept”. Prezenta primului om in stat in mijlocul protestatarilor a iscat comentarii. Citeste si: Iohannis ii instiga pe protestatari

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger