AcasăNewsPrecizările ministrului Sănătății după ce IPS Pimen, confirmat cu COVID-19, a fost...

Precizările ministrului Sănătății după ce IPS Pimen, confirmat cu COVID-19, a fost transferat în Capitală

După ce s-a aflat că arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înalt Prea Sfințitul Pimen, a fost confirmat cu noul coronavirus și că luni seară a fost adus în Capitală, cu un elicopter, ministrul Sănătății a făcut precizări despre starea înaltului prelat și despre decizia de a fi transferat la Matei Balș.

Oficialul guvernamental a explicat că IPS Pimen este „stabil în acest moment. Cei din Suceava au solicitat transferul, neavând posibilitatea să gestioneze situația”. De asemenea, tot în cadrul unei intervenții avute marți dimineață, la Digi FM, ministrul Nelu Tătaru a explicat faptul că o dată cu transferul Arhiepiscopului a fost adus în Capitală și „un tânăr intubat într-o stare gravă”.

Elicopterul care i-a adus în Capitală pe cei doi pacienți confirmați cu noul coronavirus a aterizat luni seară, ulterior IPS Pimen – în vârstă de 90 de ani – și celălalt bărbat fiind duși cu ambulanța la spital.

Ulterior, s-a aflat că, după ce Arhiepiscopul a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, la Mănăstirea Sf. Ioan, din Suceava, unde trăiește IPS Pimen, se face o anchetă epidemiologică.

sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger