AcasăNewsPrecizari Transgaz licitatii

Precizari Transgaz licitatii

 

Referitor la informatiile aparute in mass-media in ultimele trei zile, privind subiectul presupuse fapte de concurenta neloiala in ceea ce priveste licitatiile Transgaz, pentru corecta si transparenta informare, SNTGN Transgaz SA considera necesare si relevante urmatoarele clarificari:

– Consiliul Concurentei verifica 11 societati, care au avut legatura cu licitatii organizate in perioada 2009 – 2011, adica inainte de implementarea managementului privat la Transgaz, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare;

– Investigatia din anul 2014 priveste tot lucrarile din perioada 2011;

– Respectivele presupuse nereguli au fost cercetate de catre DIICOT Unitatea Centrala Bucuresti. Dosarul a fost trimis in judecata si se afla acum pe rolul Curtii de Apel Bucuresti;

– Avand in vedere ca nu exista o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest caz, societatea considera prematura si nefundamentata afirmatia: “Transgaz a platit mai mult decat ar fi trebuit sa plateasca …”. Mentionam ca Transgaz s-a constituit parte civila si solicita o expertiza in vederea stabilirii prejudiciului.

– Nu exista investigatii ale Consiliului Concurentei cu privire la licitatii organizate de Transgaz in ultimii ani.

SNTGN Transgaz SA, companie cu guvernanta corporativa, listata la Bursa de Valori Bucuresti, are implementat Planul de integritate, conform cu cerintele Strategiei Nationale Anticoruptie. Societatea acorda o importanta deosebita administrarii eficace si responsabile a tuturor resurselor angajate. Transgaz a raspuns intotdeauna cu promptitudine tuturor solicitarilor formulate de Consiliul Concurentei, in ceea ce priveste modul de organizare a licitatiilor. SNTGN Transgaz SA, in calitate de entitate contractanta, conform Legii nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, publica in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice, SICAP, (fost SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro, anunturi de participare, care au atasata intreaga documentatie de atribuire in vederea elaborarii si depunerii ofertelor. Astfel, prin intermediul SICAP se asigura oricarui operator economic interesat, accesul direct, nerestrictionat si deplin, prin mijloace electronice, la continutul documentatiei de atribuire. Procedurile de atribuire a contractelor sectoriale se desfasoara integral online, cu depunerea ofertelor si a solicitarilor de clarificari in SICAP, ceea ce garanteaza transparenta totala a intregului proces de achizitie. SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT) si raspunde de functionarea acestuia in conditii de calitate, siguranta, eficienta economica si protectie a mediului inconjurator. In indeplinirea misiunii asumate, compania desfasoara activitatea de transport gaze naturale in conformitate cu prevederile legislatiei si reglementarilor europene si nationale in vigoare privind transportul gazelor naturale prin conducte.

author avatar
Andrei Coman
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger