AcasăNewsPrecipitatii RECORD si cele mai scazute temperaturi din Romania, pentru aceasta perioada!

Precipitatii RECORD si cele mai scazute temperaturi din Romania, pentru aceasta perioada!

Ploile torentiale au facut ravagii in mare parte din tara, iar temperaturile de duminica au fost cele mai scazute, inregistrate vreodata in Romania pe data de 30 iunie. Totodata precipitatiile cazute au atins recordul, depasind 134 litri/metru patrat.

Potrivit meteorologului Gabriela Bancila, temperaturile sunt cu 12 grade mai scazute decat normalul acestei perioade. De luni precipitatiile se opresc in sud-estul tarii, iar in zilele urmatoare ele vor cadea mai ales in zona de munte.

Potopul de duminica a facut ravagii in mai multe localitati din tara: la Oltenita a plouat timp de 24 de ore, insa cantitatile de apa au fost cat pentru doua luni.  Zeci de oameni au incercat in zadar sa scoata apa din case, pentru ca natura dezlantuita i-a dovedit. Peste 60 de case au fost inundate, iar cateva s-au surpat din cauza apelor. Pompierii militari au muncit si ei cot la cot cu oamenii pentru a scoate apa din gospodarii.

In Cernavoda s-au inregistrat precipitatii de 100 de litri pe metru patrat, zeci de locuinte si magazine fiind inundate, iar mai multi oameni evacuati. O strada s-a surpat pur si simplu din cauza apei infiltrate, noteaza rtv.ro.

Sistemele de canalizare au fost distruse de viituri, primarul orasului declarand ca zeci de strazi au fost aproape distruse din cauza apelor. „Toate magazinele din centru au fost inundate, apa ajungand si la 80 de centimetri. Oamenii acestia nu au asigurari si nu le face nimeni asigurari de inundatii, din cauza zonei predispuse la inundatii. Sunt inundatii la fiecare ploaie mai serioasa. Urmeaza sa vedem ce putem face pentru a compensa ceva, cat de cat, mai ales ce este compromis total”, a afirmat primarul orasului, Gheorghe Hansa.

Si in Bacesti, Vaslui, douazeci de case au fost inundate, in noaptea de duminica spre luni, iar 50 de persoane, intre care 25 de copii, au fost evacuate din locuinte dupa ce nivelul apei a depasit jumatate de metru in case. Cele 50 de persoane evacuate au fost cazate intr-o sala amenajata in scoala din Bacesti.

Pe langa cele 20 de locuinte inundate, in Bacesti au mai fost acoperite de ape aproximativ 50 de hectare de teren agricol, fiind evacuate din gospodarii si cateva zeci de animale.

Nici Giurgiu nu a scapat de inundatii, sute de gospodarii, imobile si institutii au fost inundate de cantitatile record de apa cazute, care au ajuns si la 152 litri/metru patrat. Si la IPJ Giurgiu, in zona de subsol, unde sunt tinuti cei in arest preventiv, a fost nevoie de interventia echipajelor ISU pentru scoaterea apei, potrivit aceleiasi surse.

In Ilfov, pompierii intervin, luni, in localitatile Popesti-Leordeni, 1 Decembrie si Cernica, pentru a scoate apa din case si mai multe curti inundate in urma ploii torentiale de duminica.

author avatar
Alina Costache
793 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger