AcasăNewsPrecipitații de iarnă, la final de martie. Ninsori în unele județe din...

Precipitații de iarnă, la final de martie. Ninsori în unele județe din țară. S-a intervenit cu utilaje – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/DRDP Brașov

Cu doar câteva zile rămase din martie, prima lună de primăvară din calendar, în unele zone din țară peisajul e mai degrabă specific iernii, și asta după ce a nins destul de mult. Drumarii au ieșit pe teren încă de pe timpul nopții de duminică spre luni cu utilaje.

Ninge în zona montană a județelor Brașov și Covasna.

„În acest moment ninsorile abundente continuă în zona montană a județelor Brașov și Covasna”, a anunțat luni dimineață, 25 martie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov

DRDP Brașov transmite totodată că a acționat în cursul nopții cu 50 de utilaje de deszăpezire, care au răspândit aproximativ 300 de tone de materiale antiderapante.

În acest context meteo, șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au mașinile echipate pentru circulație în condiții de iarnă. „Nu plecați la drum dacă nu sunteți pregătit pentru condiții de iarnă și adaptați stilul de condus condițiilor de trafic!” – le recomandă DRDP Brașov șoferilor.

COD GALBEN de la ANM

foto: meteoromania.ro

La această oră este în vigoare o atenționare meteo COD GALBEN emisă încă de duminică de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 25 martie, ora 02 – 25 martie, ora 20

Conform meteorologilor, „în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității”.

De asemenea, ANM anunță că pe parcursul zilei de luni, 25 martie, în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…65 km/h.

 

author avatar
Andrei Coman
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger