AcasăNewsPrăpăd în satul Bălăneşti, judeţul Neamţ. Potopul s-a abătut, digul s-a rupt,...

Prăpăd în satul Bălăneşti, judeţul Neamţ. Potopul s-a abătut, digul s-a rupt, iar sătenii au rămas sinistraţi

Digul de la BalanestiPrăpăd în satul Bălăneşti, judeţul Neamţ. Potopul s-a abătut, digul s-a rupt, iar sătenii au rămas sinistraţi

Potopul s-a abătut asupra unui sat din judeţul Neamț. Un dig de la un iaz din localitatea Bălănești, comuna Bârgăuani, s-a rupt.

La fața locului se află Subprefectul Judeţului, Inspectorul șef al ISU Neamț, pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, voluntari din cadrul SVSU Bârgăuani, administratorul iazului și reprezentanți de la Sistemul de Gospodărire al Apelor și jandarmi.

Au emis joi un mesaj Ro-Alert

Au fost dispuse măsuri de avertizare a populației din aval, fiind transmis mesaj prin RO-ALERT. Se va merge din casă în casă la gospodăriile aflate în zona de risc la inundații (aproximativ 5 – 6 în satul Bălănești și 10 – 12 în satul Gherăești) pentru avertizarea populației”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Mai multe detalii despre această situație puteți vedea aici.

ISU merge din casă în casă

„Se va merge din casă în casă la gospodăriile aflate în zona de risc la inundații (aproximativ 5 – 6 în satul Bălănești și 10 – 12 în satul Ghelăești) pentru a asigura avertizarea populației”, a transmis ISU Neamț.

Digul reprezintă practic singura cale de acces spre satul Bălănești și în acest moment apa mai are doar 15-20 de centimetri până depășește zona de beton, după care ar ajunge la pământ și ar distruge drumul.

Asta ar însemna izolare întregului sat, în cel mai fericit caz. Se va aduce o folie foarte mare, care să acopere digul, ea va fi fixată până la fundul lacului cu saci cu nisip și în cazul în care apa ar trece peste drum, să nu afecteze stratul de pământ și să protejeze astfel singura cale de acces spre sat.

author avatar
Andrei Ștefan
524 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger