AcasăNewsPrapad in Delta Dunarii: Un incendiu a distrus peste 200 de hectare...

Prapad in Delta Dunarii: Un incendiu a distrus peste 200 de hectare de vegetatie si a ucis sute de pasari!

Foto: Realitatea TV

Un incendiu devastator a distrus aria protejata Biosfera Delta Dunarii. Flacarile au cuprins peste 200 de hectare de stuf si vegetatie si au ucis sute de pasari.

Foto: Realitatea TV

Focul arde de mai bine de 17 ore deoarece este intretinut de vant. Munca pompierilor este ingreunata si de faptul ca focarul se afla intr-o zona mlastinoasa. Flacarile nu au ajuns in zonele locuite sau la plaja Vadu.

„Nu se poate interveni pentru lichidare deoarece este zona mlastinoasa si nu putem intra cu fortele si mijloacele necesare. (…) Pana acum sunt in jur de peste 200 ha de stuf si vegetatie uscata”, a declarat Adrian Bucnar, ISU Constanta, la Realitatea TV.
Focul ar fi izbucnit de la o tigara aruncata fara a fi stinsa, fie de la un gratar, fie ar fi fost provocat intentionat de catre crescatorii de animale din zona. Comisarul sef al Garzii de Mediu a declarat in direct la Antena 3 ca turistii sunt de vina pentru incendiu.

In incendiu au pierit sute de pasari, unele din ele protejate. Pagubele vor fi evaluate in cursul zilei de astazi de catre reprezentantii ariei protejate.


140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger