AcasăNewsPrăpăd în Constanţa din cauza unui incendiu de vegetaţie: au ars 20...

Prăpăd în Constanţa din cauza unui incendiu de vegetaţie: au ars 20 de gospodării!

Amendă usturătoare! Cât are de plată, ca urmare a unui incendiu de vegetație scăpat de sub control! (sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Arad)

Pompierii au fost solicitaţi, miercuri, în localitatea Dunăreni, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, focul propagându-se şi la trei case, conform ISU Dobrogea.

Incendiul a fost lichidat după câteva ore de intervenţie a pompierilor, fiind salvate 14 locuinţe, iar trei persoane au fost evacuate din calea flăcărilor.

Bilanț groaznic al incendiului

Un număr de 20 de gospodării şi trei case dezafectate au ars în urma incendiului de mirişte izbucnit miercuri în localitatea Dunăreni, flăcările cuprinzând 450 hectare de vegetaţie uscată.

La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere, două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, precum şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.

Incendii periculoase pentru turoşti în Grecia şi în Turcia

Românii sunt avertizaţi că au apărut deja problemele specifice perioadei în destinaţiile lor preferate de vacanţă. Temperaturile de peste 40 de grade Celsius au provocat incendii de vegetaţie în Grecia şi în Turcia.

În Turcia, turiştii au parte de o vacanţă de foc. În unele zone, mercurul a urcat chiar şi până la 43 de grade Celsius. Împreună cu localnicii, turişii au umplut plajele până la refuz pentru a se răcori.

Şi în Grecia, căldura din ultimele zile a provocat mai multe incendii de vegetaţie. Flăcările au ajuns şi în curţile oamenilor. La operaţiune au intervenit zeci de pompieri şi abia după câteva ore bune, salvatorii au reuşit să-l lichideze.

author avatar
Andrei Ștefan