AcasăNewsPraf saharian in zona Romaniei. Lamuriri de la ANM

Praf saharian in zona Romaniei. Lamuriri de la ANM

Dupa ce a trecut peste Ungaria, norul de praf saharian a ajuns si in Romania, acest aspect fiind observat mai degraba in vestul tarii, nu si in restul regiunilor.

Luna trecuta, in Romania s-a intamplat sa apara fenomenul de „zapada portocalie”, tot ca urmare a prafului saharian

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au transmis un mesaj legat de acest transport de praf saharian in zona Romaniei.

Astfel, se mentioneaza in prima faza faptul ca „in ultimele zile, deasupra regiunilor sudice, centrale si de sud-est ale Europei a evoluat o formatiune de presiune coborata care a favorizat avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana. Deoarece in aceste zone sau semnalat deja precipitatii pe arii extinse, concentratia particulelor de praf este in scadere”.

Totodata, strict referitor la Romania, in precizarea postate pe site-ul ANM se explica faptul ca deasupra tarii noastre „particulele de praf saharian au o concentratie redusa, iar in conditiile in care in urmatoarele 48 de ore local si temporar va ploua va fi favorizata antrenarea acestora spre sol”.

sursa foto: infooradea.ro

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger