AcasăNewsPraf saharian in zona Romaniei, in zilele urmatoare. Explicatii

Praf saharian in zona Romaniei, in zilele urmatoare. Explicatii

Cum s-a mai intamplat si anii trecuti, si in perioada ce urmeaza s-ar putea ca soferii sa constate ca pe masinile lor se depune un strat fin de praf portocaliu…venit tocmai din nordul Africii.

Din anuntul meteorologilor reiese ca incepand de marti si pana duminica, 28 aprilie, circulatia aerului „va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana, inspre sudul, centrul si estul Europei”. Si ca in intervalul amintit vor cadea temporar precipitatii sub forma de ploaie „in regiunile de la sud si vest de tara noastra, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel incat concentratia particulelor de praf care urmeaza a ajunge deasupra Romaniei va fi redusa”.

Sunt sanse ca romanii sa descopere ca, in zonele in care ploua apar astfel de depunei de praf saharian. Din cate mai rezulta din explicatiile specialistilor de la ANM, s-ar putea intampla „cel mai probabil in cursul zilei de 23 aprilie si in noaptea de 23/24 aprilie in regiunile vestice, nord-vestice si la munte”, si indeosebi in jumatatea vestica a Romaniei, spre finalul acestei saptamani.

234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger