AcasăNewsPraf saharian deasupra României. Ce regiuni vor fi afectate

Praf saharian deasupra României. Ce regiuni vor fi afectate

Particule de praf saharian în unele zone din România. Anunțul ANM - FOTO (sursa foto: ziarulunirea.ro)

Meteorologii anunță că o masă de aer încărcată cu de praf de origine sahariană va pătrunde în România, de miercuri. Iar conform specialiștilor, depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, miercuri, 27 martie, câteva precizări despre acest subiect.

Concentrații mai mari, în regiunile sud-vestice, sudice și estice

Mai exact, ANM anunță că „în perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică și va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentrații mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice”.

Potrivit meteorologilor, depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele în care va ploua. „În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei.

Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie”, se precizează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a ANM.

Informare meteo de vânt și ploi

Vă amintim că meteorologii au emis, miercuri dimineață o informare de vânt și ploi, pentru intervalul 27 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21, așadar până vineri seară.

„În intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10…15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte”, se menționează în textul informării meteo emise de ANM în dimineața zilei de 27 martie.

author avatar
Andrei Coman
882 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger