AcasăNewsPoza care a intrigat Internetul. A fost surprinsa in timpul manifestatiilor din...

Poza care a intrigat Internetul. A fost surprinsa in timpul manifestatiilor din Turcia!

Mii de oameni au iesit in ultimele zile pe strazile marilor orase din Turcia, pentru a-si manifesta nemultiumirea fata de o decizie a Guvernului. Un instantaneu surprins in timpul unui protest vegheat indeaproape de catre reprezentantii politiei i-a pus pe ganduri pe utilizatorii retelelor de socializare.

O fotografie postata pe Twitter infatiseaza un copilas care fuge avand in mana un steag de hartie, cu stema Turciei. In spatele lui, adica la doar doi pasi distanta, alearga un politist camuflat, agitand un baston, de parca ar fi fost gata de un atac. La prima vedere, agentul dotat cu casca, scut si baston de cauciuc pare sa urmareaca baietelul. In realitate, omul legii ar fi putut foarte bine sa aiba o alta tinta si sa depaseasca pustiul aflat inaintea lui, pe trotuar, si sa se indrepte catre alta persoana.

Nu se stie nici de ce copilul era singur pe trotuarul respectiv, sau daca nu cumva politistul ar fi vrut sa-l ajute pe copilul speriat, care fugea incercand sa-si gaseasca parintii. Pana sa lamureasca aceasta chestiune, utilizatorii de Internet nu au exclus nicio varianta. Mai ales ca in ultimele zile au avut loc mai multe incidente soldate cu raniti, in care au fost implicate fortele de ordine. Sute de oameni -parinti, copii, bunici- au decis sa iasa in strada, pentru a protesta fata de o hotarare a Executivului de la Ankara. Manifestatiile au fost declansate  de anuntul Guvernului turc privind transformarea unui parc din centrul Istanbulului intr-un centru comercial. Nemultumiti de decizie, oameni de toate varstele au ales sa iasa din case, decisi sa faca tot ce le sta in putinta pentru a impiedica taierea copacilor. D eaici si pana la a-si striga nemultumirile fata de actualul premier turc, Tayyip Erdogan, pe care il acuza de autoritarism, a fost doar un pas.

Citeste si: Desi Erdogan s-a declarat „servitorul poporului”, in „primavara turceasca” se striga „Jos Sultanul!”

Scandal imens in Turcia. Un barbat a fost ucis in timpul protestelor de la Istanbul!

Turcia: Aproape o mie de persoane, arestate in timpul protestelor

Sursa foto: Twitter

1.458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger