AcasăNewsPovestea virusului ucigaş, antecamera controlului populației!

Povestea virusului ucigaş, antecamera controlului populației!

Să fie oare o întâmplare că ultimele epidemii bacteriologice au izbucnit în China? Amintirea SARS e încă vie printre locuitorii Beijingului, iar coronavirusul din 2020 tinde să rămână în memorie drept un coșmar și mai mare. Ce s-a schimbat între cele două momente? Atitudinea populației a rămas aceeași, doar grija autorităților pentru control e alta. Controlul oamenilor, nu neapărat al gripei, atenție la nuanță! La cum se mișcă lucrurile, această poveste a „coronavirusului ucigaș” are toate șansele fie, de fapt, antecamera unui Big Brother global!

Când o agenție de nivelul Reuters ridică semne de întrebare cu privire la controlul populației e semn că ceva se petrece, undeva s-a produs o fisură a sistemului și pe acolo se scurg informațiile „sensibile”. Prea speriați (de coronavirus, de Partidul Comunist, nici nu mai contează) pentru a mai protesta, chinezii acceptă sub o resemnare șocantă planul viclean care urmărește supravegherea lor totală. S-a convins de asta un bărbat din Hangzhou, al cărui caz a ajuns subiect de presă.

X files

Din motive de securitate, identitatea sa este protejată. Îi vom spune „X”. Revenit acasă după o vizită efectuată în orașul învecinat Wenzhou, acolo unde călătorise în interes de serviciu, „X” s-a pomenit la ușa apartamentului cu ofițeri de Poliție. Mașina lui a fost scanată la intrarea în oraș și, introducând numerele de înmatriculare în uriașa bază de date, oamenii legii au aflat că autovehiculul fusese depistat în trafic și în Wenzhou. Un oraș nu foarte aproape de Wuhan, epicentrul epidemiei, dar, totuși, la Wenzhou s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus decât la Hangzhou, așa că… „Cioc-cioc, bună ziua, 14 zile nu ieșiți din casă, stați în carantină! Preventiv. Mulțumim, la revedere!”.

Năucit de ce a avut parte, „X” a respectat „sfatul” polițiștilor. Doar 12 zile. S-a plictisit, așa c-a plecat să se plimbe pe malul unui lac, la vest de orașul lui. Acum nu l-a mai căutat Poliția, ci direct șeful său de la muncă. „X, parcă trebuia să stai în casă, ce cauți pe lac?!”. Mai ceva ca-n filmele SF, „X” a realizat abia la minute bune ce i s-a întâmplat. A fost „descoperit” de o cameră dotată cu tehnologie de recunoaștere facială, iar polițiștii au decis să transmită un avertisment firmei la care era angajat! „Trebuie să recunosc că am fost puțin șocat de capacitatea, dar mai ales eficiența acestei rețele de supraveghere a populației. Un Big Brother uriaș. Practic, autoritățile pot să ne depisteze mișcările cu ajutorul Inteligenței Artificiale, știu unde ne aflăm și ce facem în orice moment”, s-a plâns „X” jurnaliștilor de la Reuters.

China e pe primul loc și la Big Brother

Cine a ales China ca piață de testare a sistemului Big Brother a știut ce face. Țara cea mai populată de pe glob are și cel mai sofisticat sistem de supraveghere a oamenilor! Iar povestea coronavirusului a oferit autorităților șansa de a scoate la lumină tot ce presupune rețeaua Big Brother. Partidul Comunist nu se mai ferește, acum poate uza după bunul plac de acest sistem. Este o piață uriașă, cu o concurență acerbă între firmele care produc Inteligență Artificială. De exemplu, unele companii (Zhejiang Dahua și Megvii) se laudă că produc camere de supraveghere capabile să scaneze bulevarde întregi în căutarea oamenilor care au febră. Altele (SenseTime) plusează: camerele lor pot recunoaște chiar și acele fețe acoperite de măști sanitare, acuratețea informației fiind de 99%!

Toate metropolele din China sunt interconectate într-un gigantic sistem de supraveghere a populației. Există Big Brother peste tot – pe străzi, în magazine, spitale și mall-uri, în gări, trenuri și aerogări, la aeroporturi, în taxiuri etc. Telefoanele mobile au acum aplicații care îi avertizează pe posesori că în apropierea lor sunt persoane infectate cu coronavirus, iar hărțile prezente pe platformele Android și iOS arată clădirile în care locuiesc pacienți infectați!

„În actualele circumstanțe, populația este înclinată să vadă Big Brother ca pe ceva rezonabil, deși nu i s-a explicat în mod specific despre ce este vorba și care e pericolul”, spune Carolyne Bigg, un avocat din Hong Kong.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
913 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu știu daca afara is mai multi virusi ca inauntru unei încăperi . Relativ simplu ecranezi milisecunde intrarea unei incaperi cu fascicul UV astfel ca intrii curat iesi curat. Afara la fel poti face ecranari pe spatii uriase dar si inventa nanotehnic vânătorul de virusi un dispozitiv care filmeaza virusul si il bioizoleaza. La fel medical lumea trebuia sa anihileze de ani bolile respiratorii ca sunt banale. De la atasarea biofiltrelor de aer pana la medicamentatie. Dar nu s-a dorit din cauza mafiei patronilor de medicamente… Un soi de Condrea la nivel mondial… Produci moca câștigi miliarde pe urma muritorilor de rand… Pana si mastile medicale’s facute de mantuiaka.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger