AcasăNewsPovestea uluitoarei capturi de cocaina

Povestea uluitoarei capturi de cocaina

Procurorii DIICOT si-au frecat mainile si au trecut la treaba dupa ce din intamplare au dat peste o cantitate uriasa de droguri de cea mai buna calitate. Povestea capturii unei tone de cocaina pare aproape incredibila. Totul a inceput la sarsitul saptamanii cand un cetatean a anuntat autoritatile ca a gasit un pachet suspect care ”a cazut” dintr-o dubita. Pachetul buclucas era invelit in folie de cauciuc, pentru a nu fi depistata substanta. Seful procurorilor care se ocupa de acest caz, Felix Banila, a declarat ca incidentul a fost semnalat de o persoana anonima.

 ”Procurorii DIICOT  Tulcea au fost sesizati cu privire la faptul ca dintr-o masina, inmatriculata in Romania, a fost pierdut, cu ocazia manipularii, un pachet ambalat continand un kilogram de cocaina. Analiza fizico-chimica a substantei, realizata de catre laboratorul de specialitate, a aratat ca puritatea cocainei din acel pachet era de 90%”, a declarat seful DIICOT. Dar asta nu a fost tot, lucrurile incredibile abia incepusera sa iasa la iveala.

Cocaina pe Mare

La cateva zile, pe malul Marii Negre, in zona localitatii Sfantu Gheorghe din Tulcea, a fost identificata o barca rasturnata, iar pe mal si in barca se aflau mai multe pachete suspecte invelite la fel, in cauciuc. Astfel, politistii si procurorii chemati la fata locului au descoperit o adevarata ”comoara”. In interorul barcii abandonate in portul Sfantu Gheorghe, era tot cocaina. Pachetele cantarite de autoritati au demoastrat ca drogurile descoperite in barca abandonata cantareau o tona. Mai mult, anchetatorii au stabilit ca puritatea marfii este de 90% si ca permite combinarea cu diferite substante, iar valoarea totala, pe piata drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro. Din datele stranse de procurori s-a dovedit  ca drogul, cocaina, provine din America de Sud si a fost adusa pe cale maritima. Pachetele cu substanta halucinogena erau inscriptionate cu un logo cu care se pare ca va fi indentificat producatorul, sustin surse apropiate anchetei. De asemenea, modul de ambalare l-a dat de gol pe producator. ”Ambarcatiunea inmatriculata in Romania prezenta un orificiu in zona chilei si se afla in zona de plaja. Rasturnarea ambarcatiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantitatii de cocaina prezentata in acesti saci a fost rodul unei ample investigatii”, a mai spus Banila. Procurorii sustin ca drogul ar fi trebuie sa ajunga in tarile nordice si ca Romania era doar o zona de tranzit.

author avatar
Ramona Feraru
339 afisari

2 COMENTARII

  1. Cineva acum in Mexic sau Columbia isi plange de mila juma de miliard o sa ardă in cuptoarele crematoriului….

  2. In semn de respect arhivele secrete Dicot o sa fie inspectate de Bibi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger