AcasăNewsPovestea sfasietoare a romancei care s-a sinucis in catedrala St. Paul

Povestea sfasietoare a romancei care s-a sinucis in catedrala St. Paul

Lidia Dragescu a murit saptamana trecuta dupa ce s-a aruncat din turnul catedralei St. Paul din Londra, de la altitudinea de 30 de metri. Tanara de 23 de ani, care locuia in Marea Britanie de cinci ani, era din Iasi si voia sa devina medic. De cate ori era trista, catedrala era locul in care isi gasea linistea.

Gestul Lidiei, o fata frumoasa, cu o viata aparent buna, a socat o lume intreaga. Medicii au incercat atunci sa o salveze pe romanca, insa ranile ei erau prea grave si nu s-a mai putut face nimic. Fata avea in mana doua bilete de adio, intr-unul dintre ele, tanara le cerea scuze celor care au asistat la moartea ei, adica miilor de turisti. Lidia alesese catedrala pentru ca era „locul ei favorit”. In al doilea bilet, Lidia ii cerea scuze mamei sale pentru gestul pe care urma sa-l faca. In biletul in care se adreseaza martorilor care au vazut-o cazand, Lidia a scris: „Celor care m-au vazut asa, va cer scuze, oamenii nu sunt obligati sa vada un cadavru cand vin aici. Imi pare rau ca vedeti ceva asa macabru, va rog mergeti si bucurati-va de viata voastra”.

Lidia Drăgescu o fată frumoasă<br >inteligentă și bună după cum o descrie<br >familia a ales să sară spre neant din<br >locul ei favorit Whispering Gallery

Mama fetei spune ca Lidia mergea la catedrala Sf. Paul cel putin o data pe saptamana si ca era locul ei „preferat din oras”. Pe site-ul oficial al catedralei a fost postat un mesaj in care se exprima „ regretul profund pentru moartea unui vizitator.”

Lidia a sarit din Whispering Gallery care are un sistem acustic ce permite unei persoane situate la un capat, sa auda soaptele din celalalt capat. Am facut asta pentru mine, sa scap. De tot trecutul si de tot prezentul care imi incarca mintea. Va fi greu fara mine o perioada, dar, dupa ce va trece, vei fi ok. Gandeste-te la mine ca sunt bine acum. Ti-am spus cat de mult te iubesc. Imi pare rau, dar trebuia sa scap de asta si nu puteam sa astept sa vad ce este de partea cealalta. Va iubesc pe toti, ramaneti cu bine si ne revedem dupa ce imbatraniti. Aveti grija de voi. Va multumesc pentru tot.Mama, imi pare tare rau ca te-am suparat in felul acesta. Este normal sa fii suparata, dar nu fi trista pentru mine, pentru ca eu acum sunt bine, sunt intr-un loc mai bun, a scris fata in biletul adresat mamei. Lidia Dragescu abia isi incepuse studiile biomedicale si planuia sa devina neurochirurg. „Era cea mai frumoasa persoana din lume. Avea o inima buna si pura. Era o studenta remarcabila si o patinatoare talentata. Frumoasa, inteligenta si buna”, a afirmat familia fetei pentru presa londoneza. „In ultima vreme era foarte stresata, preocupata sa-si inceapa cariera ca doctor. Dupa un an la Universitatea din East London urma sa se mute la King’s College, spunand ca trebuie sa faca cel putin un an de biologie si chimie. A invatat multi ani, voia cu disperare sa fie chirurg, sa opereze pe creier, era fascinata de creier (…) Nu era fericita in lumea asta. As da orice sa pot sa o aduc inapoi”, a spus unul dintre fratii fetei. Lidia se mutase din Romania in Marea Britanie in urma cu cinci ani si detinea, impreuna cu mama sa, o companie de recrutare de forta de munca numita KOD Services.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger