Cauta

Poveste EMOTIONANTA! Barbatul care traieste de aproape jumatate de veac pe patul de spital!

Faceti cunostinta cu Paulo Henrique Machado care traieste de 45 de ani internat intr-un spital. In copilarie s-a imbolnavit de poliomielita si a ramas paralizat, motiv pentru care este dependent de aparatul de respirat pe care il foloseste zi de zi.

Chiar daca a fost pus la grea incercare, brazilianul nu s-a lasat invins si a incercat sa-si faca suferinta mai usoara. S-a specializat ca animator de computer, iar acum lcureaza la crearea unui film despre viata lui.

Primele amintiri ale lui Paulo sunt din spital, loc unde se plimba intr-un scaun cu rotile. In aceasta institutie medicala unde nimeni nu vrea sa ajunga, barbatul avea sa-si petreaca toata viata. Brazilianul a povestit pentru BBC ca, in copilarie, fotbalul si jucariile nu erau o optiune, asa ca a trebuit sa-si foloseasca imaginatia pentru a putea razbi.

Pe vremea cand el s-a imbolnavit, in anii ’70, speranta de viata a copiilor care sufereau de poliomielita era de 10 ani. Nu existau vaccinuri, iar epidemiile erau devastatoarea in Brazilia.

In momentul in care a fost internat, si-a facut repede prieteni. Din pacate, pe multi dintre ei i-a vazut cum au parasit aceasta lume din cauza faptului ca starea lor de sanatate se agravase extrem de mult. Dintre toti cei pe care i-a cunoscut in anii ’70, doar Eliana mai traieste – o femeie pe care o considera ca si sora lui. Medicii nu isi explica cum ei au putut sa scape de un destin fatal. Paulo are o explicatie in acest sens. Barbatul a povestit pentru BBC ca intre el si cealalta pacienta s-a creat o legatura foarte stransa care i-a ajutat din punct de vedere emotional.

In spital, brazilianul dispune de doua computere cu ajutorul carora realizeaza multe animatii. Sprijinit de oameni cu suflet mare, Paulo a reusit sa stranga 65.000 de dolari pentru a putea produce un serial despre viata sa.

Asistenta care il are in grija pe barbat marturiseste ca este foarte mandra de Paulo pentru ca, de-a lungul timpului, a facut multe progrese. “Inima mi se umple de fericire cand vad ca scopul sau de a realiza un film de animatie este aproape atins. Este incredibil ce-au reusit ei doi sa faca”, a spus aceasta pentru BBC.

FOTO: Capturi Youtube.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version