AcasăNewsPotop la Galați, după o rupere de nori! Inundațiile au făcut ravagii...

Potop la Galați, după o rupere de nori! Inundațiile au făcut ravagii (VIDEO)

galatiPotop la Galați, după o rupere de nori! Inundațiile au făcut ravagii (VIDEO)

Inundațiile au făcut din nou prăpăd la Galați. Orașul de pe malul Dunării a ajuns sub ape, miercuri seară, în urma unei ruperi de nori.

În timpul furtunii, a căzut o cantitate imensă de precipitaţii, inclusiv cu grindină de dimensiuni mari, şi au fost smulşi din pământ mai mulţi copaci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, toate străzile municipiului au fost inundate, oraşul fiind practic paralizat. Apa pe străzi a ajuns până la jumătate de metru, după ploaia care a durat câteva zeci de minute, timp în care a fost în vigoare un cod roşu.

„În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galaţi, între orele 19.00 – 20.40, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite peste 200 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în mai multe zone. În perioada menţionată, la nivelul municipiului Galaţi au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 79,6l/mp, fiind inundate peste 30 de străzi şi 135 de gospodării (curţi şi grădini). Totodată, o casă a fost avariată, iar alte 6 case şi un subsol au fost inundate”, a transmis, miercuri seară, Prefectura Galaţi.

Mesajul Ro-Alert a fost trimis prea târziu

Două localităţi au rămas fără energie electrică, fiind afectaţi aproape 2.000 de gospodării. De asemenea, numeroase autoturisme au fost avariate de copacii căzuți. Oamenii reclamă că mesajul RO-Alert a venit după ce a trecut pericolul.

Ei cer autorităţilor să transmită aceste mesaje în timp util, pentru ca populaţia să se poată pune la adăpost şi să își ia toate măsurile de precauție.

Probleme cu inundațiile la Galați din cauza ploilor torențiale au fost și la sfârșitul săptămânii trecute. Mai multe străzi din localitate au fost acoperită de ape. În unele zone, nivelul apei a fost mai mare de jumătate de metru. Apa a ajuns şi în curţile oamenilor, inundând câteva beciuri.

author avatar
Andreea Vlad
452 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai, nu mai dati stiri din astea ca se supara cei din HoReCa. Spuneti ca in timp ce sorele stralucea intr-o superba zi de plaja, din cer a cazut pur si simplu intamplator o jumatate de mare si a inundat tot.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger