AcasăNewsPoți să te căsătorești unde vrei!

Poți să te căsătorești unde vrei!

Parlamentarii au votat o nouă lege care stipuleză că cei care vor să își pună verigetele și să înceapă o nouă viață în doi pot să facă acest lucru în orice loc de pe pământ. Mirii vor putea organiza ceremonia de cununie civilă și în afara primăriei sau altor clădiri, adică se vor putea căsători și în grădini publice, parcuri, pe plaje și în alte locuri situate în aer liber.

Propunerea legislativă a trecut, ieri, de Camera Deputaților și va fi trimisă la președinte pentru promulgare. În acest fel au considerat parlamentarii să lărgească condițiile în care se poate organiza cununia civilă, mai romantic, mai frumos. Concret, cei ce vor dori să se căsătorească vor putea organiza ceremonia și în aer liber, nu numai în sediul serviciului public de evidență a persoanelor, al primăriei sau în alte clădiri.

Nuntă pe stradă

Astfel, căsătoriile civile vor putea fi organizate și în grădini publice, parcuri, muzee, plaje și alte spații aflate în aer liber. Totuși, cei ce doresc să organizeze o astfel de ceremonie de căsătorie trebuie să știe că vor fi nevoiți să obțină, înainte de a o organiza, aprobarea primarului din localitatea de domiciliu. Și în prezent este posibilă organizarea căsătoriilor în afara primăriei, dar nu se specifică, în mod expres, că spațiile în care se pot desfășura acestea pot fi situate în aer liber. Astfel, proiectul legislativ stabilește clar că ceremoniile de căsătorie pot fi organizate atât în alte clădiri în afară de cea a primăriei, dar și în aer liber. Inițiatorii sunt de părere că nu este neapărat necesar ca o căsătorie să fie oficiată într-o clădire, deoarece autoritatea “este dată de persoana care oficializează căsătoria, respectiv ofițerul stării civile, de tricolor și de formula care se rostește la starea civilă, iar nu de locul în care procedura de stare civilă are loc”.

author avatar
Ramona Feraru
637 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger