AcasăNewsPostul Antena 3, urmarit penal! Afla motivele si reactia directorului Mihai Gadea!

Postul Antena 3, urmarit penal! Afla motivele si reactia directorului Mihai Gadea!

Procurorii DNA au anunta ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul postului TV Antena 3, in calitate de persoana juridica. Informatia a fost facuta publica joi, in aceeasi zi in care la sediu Directiei s-au prezentat, pentru a fi audiati in calitate de martori in dosarul deschis pe numele directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. In cazul televiziunii in cauza, oamenii legii vorbesc despre „complicitate la infractiunea de santaj”.

Reactia directorului postului de televiziune amintit, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, a fost urmatoarea: „Nu am fost intrebat nimic spectaculos, am fost intrebat cum functioneaza Antena 3, modul de organizare”, conform site-ului televiziunii mentionate. Totodata, Gadea a precizat ca afost citat in calitate de martor in dosarul lui Alexandrescu. „Domniile lor trebuie sa investigheze, daca vor ajunge la alte concluzii, vom vedea. Convingerea mea ferma si lucrurile pe care le stiu – si vorbesc in cunostinta de cauza – este ca Antena 3 nu are nicio legatura cu acest caz”, a reiterat Gadea.

Va prezentam integral comunicatul DNA:

„In cauza penala referitoare la infractiunea de santaj retinuta in sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cat si cu privire la invinuitii VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL si persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A. si S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., ale carei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presa din datele de 30 mai 2013 si 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. ANTENA 3 S.A. in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj.

Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L. si semnate de invinuitul Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.

In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand ANTENA TV GROUP au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, aspect de natura sa-i accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa o vizeze.

Incepand cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor stiri, materiale cu caracter denigrator la adresa partii vatamate.

In plus, incepand cu data de 9 mai 2013, in scopul mentinerii si amplificarii starii de temere induse partii vatamate, pe postul de televiziune ANTENA 3 si pe cele apartinand S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la eventuale fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata.

Invinuitei i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

author avatar
eNational
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger