AcasăNewsPostasii protesteaza marti in Capitala

Postasii protesteaza marti in Capitala

Nemultumiti ca salariile nu au mai fost majorate din 2010, ca nu au mai primit prime de sarbatori si ca in institutie este o stare „de haos si incertitudine”, angajatii Companiei Nationale Posta Romana vor incepe marti protestele.

Lucratorii de la Posta Romana vor manifesta in fata sediilor prefecturilor din toata tara. Potrivit unui comunicat emis de catre reprezentantii Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLRP) primul protest va avea loc, marti, in Bucuresti, la sediul CNRP din Bulevardul Dacia, intre orele 14.00 – 15.30.

In zilele urmatoare vor avea loc pichete si in alte orase din tara. „Protestele se vor extinde la nivel national cu pichete in fata prefecturilor (15 martie), pichete in fata sediilor parlamentarilor care refuza sa se implice in solutionarea problemelor cu care se confrunta CNPR (23 martie) si cu un miting in Bucuresti programat pentru data de 29 martie 2012”, se mai arata in comunicat. Totodata, in zilele de 15 si 16 martie, sindicalistii vor avea intalniri cu parlamentarii din opozitie si din arcul guvernamental.

Sindicalistii au trimis o adresa conducerii CNPR, prin care anunta ca angajatii sunt nemultumiti de faptul ca strategiile de organizare sau reorganizare a companiei au fost facute „pe picior”, ceea ce a dus la o stare de „haos, de incertitudine, de nesiguranta si, pe alocuri, de nepasare sau de indisciplina”, dar si de faptul ca, din 2010, nu s-au mai acordat majorari salariale, prime de Paste si de Craciun, potrivit Mediafax. „La cele de mai sus se adauga si alte motive care amplifica starea de nemultumire din retea si transforma tensiunea sociala in revolta”, se mai scrie in document. De asemenea, sindicalistii sustin ca sunt nemultumiti de decizia unilaterala de a reduce salariile tuturor angajatilor cu 12 la suta, dar si de cea privind prelungirea aplicarii masurii de taiere a doua zile din salariu pentru inca sase luni.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger