AcasăNewsPostarea virală a unui cadru didactic: profesorii, plătiți la examene mai prost...

Postarea virală a unui cadru didactic: profesorii, plătiți la examene mai prost decât bacșișul unui curier care livrează mâncare

evaluarePostarea virală a unui cadru didactic: profesorii, plătiți la examene mai prost decât bacșișul unui curier care livrează mâncare

O postare pe Facebook a unui profesor din Arad s-a viralizat pe rețelele de socializare. Cadrul didactic atrage atenția asupra faptului că în cadrul examenelor orale de la Bac și Evaluarea Națională, un dascăl este plătit cu doar 4 lei pe candidat evaluat.

Un profesor este plătit cu doar 4 lei pe candidat evaluat

„Că tot urmează perioada examenelor: 4 lei este bacșișul pentru curier, sugerat de aplicația ce-ți aduce mâncarea acasă. Tot cu 4 lei este plătit un profesor, când i se cere să evalueze un candidat, cu atenția pe care o vor părinții. Nu uitaţi să scădeţi impozitul!”, scrie profesorul pe Facebook.

Greva general a profesorilor și a angajaților din învățământ a dus la noi modificări în ceea ce privește calendarul anului școlar. Înscrierea la examenul de Bacalaureat s-a prelungit până pe data de 13 iunie, iar probele de competență se vor desfășura în perioada 14-23 iunie. Însă, data inițială a probelor scrise rămâne momentan nemodificată. Examenul scris la cele 3 materii se va desfășura în perioada 26-29 iunie.

Guvernul le-a făcut o nouă ofertă profesorilor, sâmbătă seară, după ce aceștia au anunțat că vor continua greva, în care li se promite o creștere salarială de 25% imediat și acordarea a 50% din majorarea prevăzută în Legea salarizării de la începutul anului viitor, potrivit unui mesaj trimis de sindicaliști cadrelor didactice.

Condiția este ca profesorii să decidă sâmbătă seara, pentru ca duminică dimineață să ofere un răspuns, se arată în mesaj.

author avatar
Andreea Vlad
3.149 afisari

9 COMENTARII

  1. calcul facut in stil pristanda sa le iasa stamba la cot . sa scada si cel putin 4 luni de concedii platite si cele cateva ore pe zi + meditatii si iese o suta de lei pe zi /

    • Sunt prost .. informat. Profesorii nu muncesc doar in perioada cat predau cu elevii. Credeți că acele cu cunostinte pe care le predau vin din ceruri.. e clar că nu aveți nici cea mai vaga idee ce înseamnă efortul intelectual și procentul ce ar trebui alocat din PIB pt învățământ. Dar se pare că va place să rămânem o țară de iobagi , miorita la noi acasă.. cine credeți că aduge mai mulți bani la un buget national un inginer bine calificat sau Dorel de la bidinea…

  2. Participarea la examenele nationale nu ar trebui remunerata!
    Profesorii au 62 de zile de concediu platit iar vacantele insumeaza mai multe! Acele zile obligatorii de activitate (17-20, functie de structura anului scolar) ar trebui planificate in perioada examenelor ci nu in perioada vacantelor cand nu se tin cursuri! Astfel, s-ar elimina parerile ca nu sunt platiti cum si-ar dori!

    La fel si inspectiile! 416 lei brut/inspectie, 374 lei net! De ce nu sunt efectuate doar de directorii degrevati?

    Dar… aude cineva???

    • Profesorii nu pot fi obligați să participe la examenele de evaluare chiar dacă sunt în activitate! Este opțiunea fiecăruia dintre ei,mai ales că toate simulările sunt neremunerate iar în acest an au fost desfășurate cel puțin 3 în unele județe.Atunci când v-ați ales profesia, știați care sunt avantajele acesteia , de dascăl (referitor la concediu) dar nu ați considerat că merită! Referitor la afirmația că nu ar trebui plătiți profesorii evaluatori, cum că ar fi în activitatea vă propun pe cei care nu predau disciplinele de examen să le faceti dvs. un program pe toată perioada de activitate menționată mai sus . Frustrarea dvs. este evidentă și este o consecință a lipsei de respect pentru această categorie socială ! Motivele ? Le știți cu siguranță dvs. și părinții dvs . !

    • Hai nu mă inebunii … Fa tu munca patriotică și cu capul sa vedem cat de ușor îți e.. cred că după 30 de min te culci…

  3. celor care dau backshish coloratilor
    stramutati si coloniozati:
    -blesteme,praful si pulberea sa se aleaga de familionu vostru!

  4. Asa și!?!!
    4x cati elevi…..
    Începe ți și cu discriminarea muncii???
    Va compara ți cu ospătari, sau alte categorii.
    Sezonul de vara începe,e forță de muncă , poate va scoate ți mai mult!
    Bafta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger