AcasăNewsPosta Romana: vezi cum se reorganizeaza!

Posta Romana: vezi cum se reorganizeaza!

Posta Romana va continua reorganizarea retelei, prin desfiintarea a 450 de subunitati. Operatiunea implica restructurarea a 1.400 de posturi. In acest an au fost deja desfiintate 900 de unitati de profil, reteaua ajungand la 6.100 de oficii.

In noua etapa a reorganizarii retelei sunt incluse 402 subunitati si 47 de oficii postale rural mecanizate (specializate in prelucrarea trimiterilor din mediul rural), a anuntat marti compania de stat.

Directorul general al companiei, Dan Neagoe, a declarat intr-o conferinta de presa ca in urma celei de-a doua etape a restructurarii unele posturi vor fi defiintate, iar personalul redistribuit in alte unitati ale companiei, precum societatea bancara sau cea de asigurare pe care Posta Romana si-a propus sa le infiinteze. El a adaugat ca eventualele concedieri vor fi stabilite in urma unei analize. „Vom vedea daca vor fi si oameni implicati in aceasta restructurare„, a spus Neagoe.

Prima etapa de reorganizare, derulata in acest an, a presupus desfiintarea a 900 de unitati, fara sa existe concedieri, potrivit companiei. Totodata, Posta Romana deruleaza o operatiune de internalizare a unor sucursale si de reducere a 146 de posturi aferente de conducere.

Posta Romana vrea sa implementeze din 2012 servicii financiar-bancare la ghisee, luand in calcul infiintarea unei proprii societati bancare, a unei societati mixte impreuna cu o banca, respectiv distributia de produse si servicii prin reteaua companiei si cu personalul propriu pentru una sau mai multe institutii de credit.

„Romania nu este o tara foarte bancarizata. (…) In acest moment, in Romania inca mai este loc de o banca, mai ales in mediul rural”, a spus Neagoe.

Totodata, Posta Romana a implementat un model de afaceri care sa permita vanzarea de polite de asigurare generala la ghiseele companiei. Compania are in derulare in acest sens un proiect-pilot, derulat in 500 de unitati. Numarul oficiilor care vand polite de asigurare se va dubla pana la finele acestui an, iar in viitor Posta Romana va infiinta o companie de profil.

1.649 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger