AcasăNewsPosta Romana, turnata la DNA

Posta Romana, turnata la DNA

Posta Romana a fost amendata cu 60.000 de lei din cauza contractelor cu dedicatie

Posta Romana a atribuit contracte fara licitatie catre o firma „abonata” la bani publici. Sumele se ridica la circa 10 milioane de euro, iar Posta Romana a fost amendata cu 60.000 de lei.

Posta Romana a fost amendata cu 60.000 de lei din cauza contractelor cu dedicatie

Autoritatea de Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) a trimis la DNA date referitoare la Posta Romana la solicitarea procurorilor anticoruptie, in raport fiind vorba de trei contracte incheiate de compania de stat in perioada 2008-2011.

Masini de stampilat, contracte cu dedicatie

Un prim contract, in valoare de aproape 10 milioane de lei, a fost atribuit de Posta Romana, fara licitatie, firmei Promotional Interservice, care trebuia sa repare masinile de aplicare si stampilare a timbrelor pe plic. In contract nu se prevedeau modalitati de calcul al pretului, fiind invocat insa faptul ca doar firma desemnata era in stare sa faca fata cerintelor. Curtea de Conturi a sesizat incalcarea legii, iar Posta Romana a reziliat contractul in 2011, cu putin inainte de expirare.

Fara numar, fara  licitatie

Un alt contract atribuit de Posta Romana fara licitatie aceleiasi firme, in valoare de 28,5 milioane de lei, prevedea furnizarea de aplicatii informatice, licente, calculatoare si masini de francat si stampilat. Posta Romana a omis sa explice cum i-a dat (cu virgula) valoarea de 28, 5 milioane de lei, dar a precizat ca numai Promotional Interservice o poate deservi. Un al treilea contract, vizand lucrari de reparatii la echipamente de birou, a fost atribuit in urma unei licitatii, la care a fost declarata castigatoare – ati ghicit – tot Promotional Interservice. Pentru nerespectarea legii achizitiilor publice, Posta Romana a fost amendata de ANRMAP cu 60.000 de lei, care se adauga la cele peste 500 de milioane de lei pe care compania de stat le-a acumulat ca datorii in ultimii trei ani.

author avatar
Arpad Dobre
620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger