AcasăNewsPosta Romana se privatizeaza. Belgienii devin actionari majoritari!

Posta Romana se privatizeaza. Belgienii devin actionari majoritari!

Reprezentantii Ministerului pentru Societatea Informationala au anuntat ca s-a decis privatizarea Companiei Nationale Posta Romana.

Decizia a venit dupa ce sefii MSI au acceptat o oferta venita din partea belgienilor de la Bpost. Acestia vor prelua 51% din actiunile detinute de statul roman la Compania Nationala Posta Romana.

„In urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiana Bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat ca aceasta raspunde cerintelor din caietul de sarcini. Invitam ofertantul sa continue procedurile de due-diligence pentru a trece la urmatoarea etapa, cea a depunerii unei oferte ferme de achizitionare a pachetului majoritar la Posta Romana. Reamintim faptul ca operatorul national de servicii postale a incheiat anul 2014 cu un profit substantial, dupa sase ani de pierderi consecutive, si a demonstrat ca poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informationala.

Urmeaza ca belgienii sa primeasca acces la camera de date, sa aiba loc intalniri operationale cu managementul companiei si sa se faca negocierea contractului de privatizare.

Abia la finalul etapei de due-diligence, belgienii de la Bpost vor putea depune o oferta finala ferma pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la Posta Romana.

author avatar
Cristi Ionita
630 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger