AcasăNewsPosta Romana, la un pas de faliment

Posta Romana, la un pas de faliment

Posta Romana se indreapta, pas cu pas, spre faliment, in conditiile in care in ultimii ani a lucrat in pierdere si a acumulat datorii de peste 500 de milioane de lei. Institutia estimeaza noi scaderi in 2013 si isi vede salvarea in vanzarea de asigurari obligatorii.

Daca a fost  vreo companie de stat favorizata cu adevarat, aceasta este Posta Romana. S-au dat legi de-a dreptul anticoncurentiale, prin care doar aceasta institutie avea si inca mai are dreptul de a oferi, de exemplu, servicii de trimiteri postale de mica greutate.

Datorii mari, planuri utopice

Ion Smeeianu spera in relansarea Postei Romane prin asigurari, servicii bancare si de telefonie mobila

Directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, a anuntat ieri bilantul pierderilor institutiei. „In ultimii 3 ani, pierderile cumulate ale Postei Romane au depasit 400 milioane de lei (si se ridica, in total, la peste 557 de milioane de lei – n.r.). Posta va pierde, la 31 decembrie 2012, dreptul rezervat pentru prestarea de servicii postale constand in trimiteri de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0 si 50 de grame”, a declarat Smeeianu. Cu toate aceste probleme, seful Postei Romane are planuri de-a dreptul uluitoare pentru o companie care azi-maine poate intra in insolventa sau faliment. Smeeianu a spus ca Posta va intra pe piata asigurarilor obligatorii de locuinte si va oferi polite in comune si orase mici. Acest demers pare fezabil, insa seful institutiei supraliciteaza si spune ca vrea sa transforme Posta Romana in operator bancar (se are in vedere infiintarea unei banci!) si de telefonie mobila. Si datoriile cine le plateste?

author avatar
Arpad Dobre
1.085 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger