AcasăNewsPosibilă mină marină, descoperită pe braţul Chilia Veche/Intervin specialiștii - VIDEO

Posibilă mină marină, descoperită pe braţul Chilia Veche/Intervin specialiștii – VIDEO

sursa foto: replicaonline.ro

S-a dat alerta, luni dimineață, după ce un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină a fost observat pe braţul Chilia Veche.

S-a întâmplat luni, 8 aprilie. Primele detalii s-au aflat de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

O posibilă mină marină a fost descoperită, luni, pe braţul Chilia Veche, iar zona este monitorizată până la sosirea specialiştilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care urmează să identifice obiectul respectiv, potrivit news.ro.

La ce oră s-a dat alerta

Din câte au anunțat cei de la ISU Tulcea, alerta a venit de la un echipaj al Poliţiei de Frontieră. Iar la scurt timp după primirea sesizării, a fost activată echipa pirotehnică, pentru a se deplasa la faţa locului.

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orelor 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Delta» al judeţului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliţiei de Frontieră că în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitate Pătlăgeanca a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină.

Imediat de la primirea informaţiei, a fost activată echipa pirotehnică în vederea deplasării la faţa locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operaţional, a informat instituţiile abilitate să intervină cu situaţia de fapt”, au anunţat, luni, reprezentanţii ISU Tulcea.

A fost informată şi Căpitănia Tulcea

Potrivit sursei citate, a fost informată şi Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoştinţă ambarcaţiunilor din zonă ori celor care urmează să tranziteze sectorul naval al Braţului Chilia Veche despre existenţa obiectului şi să acorde o atenţie sporită. Conducătorii de ambarcațiuni sunt sfătuiți să respecte indicaţiile autorităţilor prezente la faţa locului şi să reducă viteza de deplasare.

„În acest moment, echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră asigură măsuri de monitorizare şi prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care urmează să identifice obiectul şi să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect.

Recomandăm pe această cale ca toţi conducătorii de ambarcaţiuni să respecte indicaţiile autorităţilor prezente la faţa locului şi să reducă viteza de deplasare”, a mai transmis sursa menționată.

 

author avatar
Andrei Coman