AcasăNewsPorumboiu: Agricultura, mai profitabila decat aurul

Porumboiu: Agricultura, mai profitabila decat aurul

Agricultura este singurul domeniu care mai poate impinge Romania inainte, iar elvetienii si Adrian Porumboiu  o confirma: investitiile in acest domeniu vor fi mai profitabile decat aurul.

Adrian Poruimboiu estimeaza o recolta buna de grau in 2012

Reprezentantii UBS, cea mai mare banca de investitii din Elvetia, estimeaza ca produsele agricole vor aduce anul viitor profituri mai mari decat  plasamentele in obligatiuni de stat sau in aur. Potrivit UBS, tarile emergente vor ocupa pozitii tot mai importante la nivel mondial, ca si in anii trecuti, cand pietele din Asia de Sud-Est sau America de Sud au impins in sus cotatia graului, porumbului sau a carnii de pui.

Graul si rapita, supercastigatoare

Omul de afaceri Adrian Porumboiu confirma integral estimarea UBS. ”Eu spun asta de 10 ani: agricultura este profitabila. La aur mai renunta lumea, la Armani, la fel, dar la mancare nu”, ne-a spus Porumboiu. El a precizat ca anul acesta a avut o recolta buna, dar a obtinut preturi mici, fata de anul trecut, cand recolta  sa a fost la jumatate, dar a vandut-o la un pret bun. ”Cine a pus grau si rapita, va avea anul viitor supercastiguri”, a prezis Porumboiu.

author avatar
Arpad Dobre
610 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger