AcasăNewsPortul Constanța, sub controlul Americii! Vameșii români, supravegheați de la 1 ianuarie...

Portul Constanța, sub controlul Americii! Vameșii români, supravegheați de la 1 ianuarie 2024 de temutul serviciu CBP!

Portul Constanța, sub controlul Americii! Vameșii români, supravegheați de la 1 ianuarie 2024 de temutul serviciu CBP!Portul Constanța, sub controlul Americii! Vameșii români, supravegheați de la 1 ianuarie 2024 de temutul serviciu CBP!/ Sursa FOTO: ispionline.it

America preia controlul asupra Portului Constanța. Începând cu 1 ianuarie 2024, un consultant al Serviciului Vamal al SUA va fi trimis în Portul Constanța, a anunțat marți,  28 noiembrie 2023, Autoritatea Vamală Română.

Autoritatea Vamală Română și Serviciul Vamal și de Protecție a Fontierelor al Statelor Unite ale Americii (CBP) au agreat ca, de la începutul anului 2024, un reprezentant din cadrul CBP să înceapă activitatea de consultanță în domeniul analizei de risc și controlului vamal în Portul Constanța.

Românii, bucuroși de „ajutorul” primit

Totodată, o delegație a Autorității Vamale Române va participa, în Statele Unite ale Americii, în cadrul Programului Intenațional de Vizite (IVP), la operațiunile CBP pentru a face schimb de experiență și a afla metodele de lucru folosite de CBP pentru un control mai bun asupra mărfurilor și persoanelor care intra în SUA.

Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a avut luni o întrevedere cu reprezentanții CBP. Discuțiile s-au axat pe coordonarea proiectelor viitoare privind schimbul reciproc de bune practici și sporirea măsurilor de siguranță în domeniul operațiunilor vamale.

Președintele AVR, Ion Cupă, și-a exprimat încrederea că sprijinul unui expert pe analiză de risc și control vamal va fi foarte benefic pentru activitatea din Portul Constanța.

Partea americană a reafirmat ideea că securitatea schimburilor comerciale la nivel mondial și facilitarea comerțului trebuie să fie o prioritate pentru toate agențiile care asigură securitatea frontierelor. Experții au oferit o prezentare a Programului de schimb electronic de date privind mărfurile străine, un program global de control al mărfurilor, care este totodată un instrument de verificare globală a încărcăturilor ce oferă acces la datele despre mărfuri deținute de Statele Unite ale Americii” – autoritatea vamală română

Portul Constanța este principala poartă de intrare și de ieșire a mărfurilor în și din România. Anul trecut, autoritățile portuare au raportat un volum de trafic record de 75,550 milioane de tone față de 67,483 milioane de tone anul precedent, anul 2022 însemnând maximul volumului de trafic operat de Portul Constanța în istoria sa.

author avatar
Mihail Ioan
24.932 afisari

34 COMENTARII

  1. Trebuia de mult implementata aceasta initiativa , Serviciul Vamal si de Protectie al SUA este cea mai mare agentie de aplicare a legii a Departamentului pentru Securitatea Interna a Statelor Unite . Are sediul in Washington DC si aproape 60.000 de angajati , inclusiv ofiteri si agenti , specialisti in agricultura , piloti de aeronave , specialisti in comert , ofiteri si agenti canini pentru aplicarea legii . Initiativa de Securitate a Containerelor ( CSI ) este implementata in 20 dintre cele mai mari porturi din punct de vedere al transportului de containere catre SUA si in total 58 de porturi din intreaga lume . Gata cu joaca si spagile in portul Constanta , gata cu activitati ilicite (trafic de droguri , armament etc ) , vamesii portuari nu o sa se mai vaite de lipsa aparaturii care nu prea se voia desi nu costa mai mult de 2-3 milioane de dolari , a-ntarcat balaia . . .

    • Și nu ti-a trecut nimic prin cap când ai scris ,,pentru Securitatea Internă a Statelor Unite”?, ca tocmai aia e, își vede de protecția ei, care nu e a noastră; și mai e și primul comentariu, ca și cum americanii te-au pus sa scrii asta, inclusiv titlul te da de gol

    • Stați liniștiți, e doar un singur om și vine pentru consultanță. Nu o să poată face nimic, o să îl întoarcă mafia din port cum o să vrea ei.

    • Gata cu șpaga încasată de ai noștri. Acum o s-o încaseze ai lor. Stați să vedeți cât o să fie factura pentru consultanța acestor „specialiști”. De acum una din marile surse de venit și negociere a României intră sub „atenta coordonare” americană. Credeți că vreodată, șerbul ăla de Cupă a făcut ceva pentru România și români?!

    • Cu Mexicul are frontiera . Productia e mare , cererea si capturile la fel . Dar daca n-ar fi fost CBP ?

    • Exact , să vedem explozie de faina .. cu temutul ,care își vede interesul . România pt Români .

    • Sunteți prost informați….suntem de peste 10 Ani supravegheați de americani(UTI)și tot traficul de date se transferă către (lăcuste)

  2. Daca americanii ,nu aveau de castigat,ii durea
    In bascheti de Romania si de portul ei.Dar au de ”mancat”!!

  3. VAI DE CAPUL NOSTRU, AU ALT INTERES, PARCA NOI NU AVEM CAP ȘI MINȚI INTELIGENTE, O SA VEDEȚI DUPA CE ÎNTRA NU II MAI SCOATEȚI FAC CE VOR

    • Avem, problema este alta, coruptia sistematica de la vama, este o adevarata mafie si stati linistit nu o sa-i deranjeze nimeni, o sa vina un singur American care nu are nici un drept de control ci doar sa le explice metode mai diverse de estimare si control – hotii nostri patrioti raman pe pozitie! Ar fi fost bine sa preia controlul CBP – brusc ar fi crescut bugetul tarii….

  4. S-a mai urcat în cârca noastră,,cineva „! Ne-am căpușat țara puternic. Vai de capul nostru și de țara noastră.

  5. În afară de sărbătoarea Națională, 1Decembrie MAI ESTE CEVA AL ROMÂNILOR ÎN ȚARA ACEASTA!? Rușine să le fie acestor TRĂDĂTORI care conduc „COLONIA” de 33 de ani! Acești JEGOȘI usa nu vor mai părăsi ROMÂNIA!

    • Foarte Bine, să nu o părăsească. Să o părăsească însă jegurile bolșevice, și alți afurisiți ca ei. Să se ducă dracu să trăiască în țări conduse de dictaturi.

  6. Ai dracului americani. Vor sa controleze ei tot. Nu vor sa controleze si intrarea in blocul meu? Sa nu mai intre boschetarii.

  7. Prostia poporului nostru se vede in comentariile anterioare.Portul Constanta este o cloaca pentru lumea occidentala.

  8. Toți își bat joc de noi si ne jumulesc de tot ce mai avem,fimiar scârbă de clasa conducătoare (analfabeți si penali). Americani, NATO afară.

  9. O singură persoană oricât ar fi de capabilă nu va fi în stare să “supravegheze “ un sistem vamal.
    Eu aș prelua sistemul lor de lucru și din Poliție dar și din Justiție respectiv ANAF.
    E clar că la noi avem sincope mari in TOATE institututiile de stat.

  10. Baaa sa le spună și de cozile de zeci de km de pe autostrada, sa le spună k stam cu orele sa intram in port, sa le spună și cât de incapabili sunt. Acum chiar ne-au vândut cu totul

  11. Va fi un control la sânge la mărfurile ce provin de oriunde ,mai puțin din SUA sau din surse ce le servesc interesele. Nici mărfurile românești nu vor face excepție .
    Are romanul o vorbă înțeleaptă : ” s-a- ntilnit hoțul cu prostul !”

  12. C.B.P. este S.V.R. (pe rusește) ? 🙂 Hm, un singur om este ușor de blocat … Cred că e nevoie de o intreaga echipă, pe o altă organigramă.

  13. Baai, jegurile bolsevice conduc acum America si UE, numai ca isi spun progresisti, neomarxisti..

  14. Mafia lui Mazăre și PSD, acum lucrează mai profitabil!
    Sunt curios ce taxă percep pe tona de cereale și de arme, ca să le pună în față !

  15. Bravo! În sfârșit pare că începe să se miște ceva. Se pare că americanii au realizat în final că avem și noi ceva importanță strategică și încep să investească în tot felul de segmente. E clar că CIA a observat vulnerabilitatea reprezentată de corupția din port și trebuie să ia măsuri. Normal că e interesul lor, în primul rând, dar avem și noi de profitat de aici. Exact cum știm noi să facem, dintotdeauna. Nu suntem în stare să ne apărăm singuri, avem nevoie de alții care sa ne apere. Mă bucur că de data asta e vorba despre americani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger