AcasăNewsPorosenko trimite Parlamentului un proiect pentru autonomia Donbasului

Porosenko trimite Parlamentului un proiect pentru autonomia Donbasului

Recomandata de Occident, decizia lui Porosenko a fost influentata de vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland

Petro Porosenko a prezentat Parlamentului un proiect de actualizare a amendamentelor Constitutiei cu privire la descentralizarea puterii in Ucraina, care prevede un statut special pentru Donbas.

Recomandata de Occident, decizia lui Porosenko a fost influentata de vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland

Miercuri, Porosenko a prezentat Radei supreme (parlament) amendamentele Constitutiei cu privire la descentralizarea puterii, care fixeaza un statut special pentru Donbas in Legea fundamentala, informeaza Sputnik. Initial, proiectul de lege nu prevedea specificarea in Constitutia Ucrainei a acestui statut, ceea ce a provocat critici din partea autoproclamatelor Republici Donetk si Lugansk. ”Schimbarile adecvate au avut loc in timpul vizitei subsecretarului de stat Victoria Nuland”, a informat publicatia Ukrainskaia Pravda, precizand ca oficialul american a venit miercuri in Kiev pentru o vizita de doua zile. Autoritatile ruse au afirmat in repetate randuri dorinta de a-si exercita influenta asupra celor doua autoproclamate republici in estul tarii pentru aplanarea conflictului ucrainean, tarile occidentale,la randul lor, urmand a influenta Kievul.

Noi violente in Ucraina soldate cu 11 morti

11 persoane, opt soldati, doi rebeli si un civil, au fost ucise marti si miercuri in estul separatist al Ucrainei, in cele mai intense bombardamente din ultimele luni, au anuntat miercuri autoritatile din Kiev si reprezentantii rebelilor. Este cel mai greu bilant in zona din ultimele cinci saptamani. Soldatii ucraineni au fost ucisi intr-o infruntare cu un grup de recunoastere separatist, in Lugansk, la cinci km de frontiera rusa. Rebelii si persoana civila ( o femeie) si-au pierdut viata in urma bombardamentelor ucrainene.

 

author avatar
Tudor Borcea
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger