AcasăNewsPorosenko: Putin poate ataca spatiul Marii Negre, Finlanda si tarile Baltice

Porosenko: Putin poate ataca spatiul Marii Negre, Finlanda si tarile Baltice

Presedintele ucrainean are cele mai negre previziuni cu privire la ce pregateste liderul de la Kremlin

Presedintele ucrainean Petro Porosenko l-a acuzat pe omologul sau rus, Vladimir Putin, ca vrea ”toata Europa”, estimand ”posibila” o agresiune a Rusiei impotriva statelor de la Marea Neagra, Finlandei sau tarilor baltice.

Presedintele ucrainean are cele mai negre previziuni cu privire la ce pregateste liderul de la Kremlin

Intr-un interviu difuzat ieri dimineata de catre RFI, Petro Porosenko a afirmat ca ”Putin vrea sa mearga cat de departe i se va permite. Vrea toata Europa”, a afirmat presedintele ucrainean intr-un interviu acordat postului de radio respectiv si catorva ziare europene, informeaza Le Figaro. ”Cu anexarea Crimeei si agresiunea din Estul Ucrainei, Putin a rupt sistemul de securitate internationala”, a acuzat Porosenko. Crimeea a fost anexata de catre Moscova in martie 2014, dupa ocuparea peninsulei de trupele rusesti si un referendum contestat, calificat si ilegal de catre Kiev si Occident. Porosenko a continuat: ”O agresiune contra Finlandei este posibila? Da, iar Finlanda este constienta de acest lucru. O agresiune contra tarilor baltice este posibila? Bineinteles. O agresiune in spatiul Marii Negre este posibila? Da! De aceea, cand vorbim de ucrainenii care lupta in estul tarii mele nu vorbim numai de o lupta pentru integritatea si independenta Ucrainei, ci si pentru democratie, libertate, securitate pe continentul european”, a dat asigurari presedintele Ucrainei. Conflictul care ii opune pe rebelii prorusi si armata ucraineana a facut pana acum peste 7.000 de morti.

Peste 500.000 de refugiati ucraineni in Polonia

Vladimir Putin

Fluxul migratoriu catre Polonia a crescut ca urmare a declansarii conflictului din Estul Ucrainei iar emigrantii ucraineni sunt primiti cu sentimente ambigue de catre polonezi, noteaza Sputnik. Unele statistici arata ca aproape 40% din polonezi prezinta compasiune pentru emigrantii ucraineni, in timp de ce 35% estimeaza ca sunt ”periculosi”. ”Polonia a devenit pentru ucraineni un soi de Occident accesibil , aceasta tara fiind prima destinatie a celor care parasesc Ucraina din cauza razboiului: peste 500.000 de autodeclarati emigranti fortati se afla pe teritoriul polonez iar 23.000 de studenti ucraineni invata in Polonia, potrivit publicatiei germane Telepolis. Pe de alta parte, Belarus a anuntat ca isi intareste frontierele cu Ucraina din cauza evenimentelor din aceasta tara afectata de conflictele armate, a declarat ieri secretarul general al Consiliului de securitate bielorus, Stanislav Zass. Frontiera dintre Ucraina si Belarus se intinde pe 1.084 kilometri.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului are un ceas de 620.00 de dolari

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Putin, s-a casatorit in acest weekend la Soci, cu patinatoarea Tatiana Navka, in decorul ultraluxosului hotel Rodina, rezervat in intregime invitatilor celor doi. Dincolo de ostentatia nuntii, presa si opozitia rusa au mentionat ca Dmitri Peskov a purtat un ceas in valoare de 620.000 de dolari. Potrivit opozantului lui Putin, Alexei Navalnii, ar fi imposibil de achizitionat de catre Peskov, in conditiile in care acesta castiga 146.000 de dolari anual. Peskov a spus ca ceasul este ”un cadou de nunta” de la sotia sa, care a devenit o personalitate in audiovizual. Insa bloggerii au descoperit , pe contul de Instagram al fiicei lui, Elisaveta, ca el purta ceasul si in urma cu cateva luni.

author avatar
Tudor Borcea
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger