AcasăNewsPorosenko, provocat la duel de liderul din Lugansk

Porosenko, provocat la duel de liderul din Lugansk

Plotnitki vrea sa se bata pe bune cu Porosenko

Liderul autoproclamatei Republici Lugansk l-a provocat la duel pe presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, „ca intre slavi”.

Plotnitki vrea sa se bata pe bune cu Porosenko

Igor Plotnitki i-a adresat lui Porosenko o scrisoare deschisa in care ii aminteste de bunul obicei al slavilor de altadata, care rezolvau conflictele prin duelul liderilor.

Plotnitki arunca manusa, Kievul o da-n justitie

„Sa urmam exemplul slavilor de altadata si a sefilor cazaci si sa ne luptam”, scrie Plotnitki. Fiecare parte are dreptul sa aduca zece martori si zece reprezentanti ai presei. Nu voi fi impotriva difuzarii acestui duel in direct la un post de televiziune. Va las sa alegeti locul si armele. Cel care castiga va dicta termenii partii opozante”, propune liderul autoproclamatei Republici Lugansk. „La ce bun sa alimentam ura, oamenii sunt ucisi, economia si orasele sunt distruse. Ar fi mai bine sa terminam printr-un duel cinstit si sa salvam, cu pretul vietii proprii, vietile a mii de persoane”. Purtatorul de cuvant al diplomatiei ucrainene, Evghen Perebinis, a reactionat pe contul sau de Twitter apreciind ca Plotnitki „nu este demn decat de un singur duel: cel cu justitia ucraineana”. Propunerea lui Plotnitki a fost amplu dezbatuta si ironizata pe retelele de socializare in Ucraina, unii propunand ca arme sahul sau o dezbatere in engleza.

Ucraina isi traseaza unilateral granitele cu Rusia

Miercuri, Guvernul ucrainean si-a afirmat decizia de a-si trasa, unilateral, granitele cu Rusia. Anuntul a fost facut de Ostap Semerak, membru al Cabinetului de Ministri. „Decizia a fost adoptata, dar se lucreaza la masurile corespunzatoare acestei actiuni”, a declarat Semerak. Masurile de demarcare a granitelor fara negocieri cu Moscova nu sunt deloc „corespunzatoare” pentru Kremlin. Situatia din Ucraina nu pare deloc sa aiba sanse de ameliorare. Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a primit marti seara, la Moscova, pe ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, care a insistat pentru punerea in aplicare a acordurilor incheiate la Minsk. Dupa intalnire, Steinmeier s-a aratat sceptic cu privire la sansa de ameliorare a crizei din estul Ucrainei pe baza dialogului. Practic, nu exista niciun dialog cu Moscova, ci doar monologuri, si de-o parte, si de alta. Occidentul insista cu retragerea trupelor rusesti si retragerea armamentului rusesec, Putin insista ca n-are nici trupe, nici armament. Insa, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a mentionat lui Steinmeier „importanta unui dialog intre Angela Merkel si Vladimir Putin”. Cumva, a chemat-o la ordin pe Merkel!

author avatar
Adina Mutar
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger