AcasăNewsPorosenko, dispus sa acorde statut special unor regiuni din estul Ucrainei

Porosenko, dispus sa acorde statut special unor regiuni din estul Ucrainei

Presedintele Porosenko este gata sa ofere mai multa autonomie in Donetk si Lugansk, dar prorusii vor afara din Ucraina

Dat fiind ca situatia in estul Ucrainei s-a „schimbat radical” de la intrarea in vigoare a armistitiului cu separatistii prorusi, presedintele Porosenko s.a aratat dispus sa acorde mai multa autonomie estului separatist prorus.

Presedintele Porosenko este gata sa ofere mai multa autonomie in Donetk si Lugansk, dar prorusii vor afara din Ucraina

Dar ,”Ucraina nu a facut nicio concesie asupra integritatii sale teritoriale”, iar estul tarii va ramane „parte a Ucrainei”, a subliniat presedintele ucrainean. „Nu poate fi vorba despre o federalizare sau vreo separare (a regiunilor din est). Legea privind o administratie autonoma temporara pentru districtele Donetk si Lugansk (doua fiefuri ale rebelilor) prevede un statut care mentine aceste regiuni in Ucraina”, a afirmat el.

Dar prorusii vor independenta

Separatistii prorusi din estul Ucrainei vor independenta teritoriului lor si nu o mentinere in cadrul tarii, cu puteri sporite, asa cum propune presedintele ucrainean, a declarant, ieri, un lider al rebelilor. „Noi nu preconizam sa ramanem o parte a Ucrainei”, a declarat Andrei Purghin, vicepremierul Republicii populare Donetk, proclamata de rebeli.

Mai subtire cu mass-media rusa in Ucraina

Justitia ucraineana a interzis, marti, difuzarea in Ucraina a 15 posturi de televiziune ruse, printre care Pervii Kanal, Rossia 24, Russia Today, RBK-TV si Life News, relateaza agentia ucraineana Ukrinform, in pagina electronica. Ministerul rus de Externe a denuntat aceasta decizie, acuzand Kievul ca incearca sa limiteze libertatea de exprimare.

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger